Retten har givet Fyns Politi lov til at få udskrifter fra samtlige mobilnumre, der var i området omkring Fionia Bank i Ejby, da den blev røvet i foråret. Tiltaget er formentlig politiets sidste chance for at finde røverne.
Ejby: Da hvidklædte og maskerede mænd 1. marts røvede Fionia Bank i Ejby, var det et gennemprofessionelt og veltilrettelagt kup.

Og selv om Fyns Politi har været vidt omkring i forsøget på at finde gerningsmændene, så er det endnu ikke lykkedes.

Men givet op har politiet ikke - endnu.

Sidste hug i efterforskningen er en kendelse fra retten, der giver politiet lov til at få adgang til de ”udvidede tele-oplysninger ” for området omkring banken i et tidsrum før og efter røveriet.

Det vil sige oplysninger om alle de mobiltelefoner, der befandt sig i området.

- Vi har fået udleveret et meget stort materiale, som vi lige nu er ved at gennemgå, fortæller efterforskningsleder Thomas Anderskov fra Fyns Politi i Middelfart.

Han erkender, at der er tale om jagten på den berømte nål i høstakken, men han fortæller samtidig, at sager tidligere er blevet løst via den metode.

- Nu prøver vi, og lykkes det ikke at finde noget interessant at gå videre med, bliver sagen henlagt, siger han.

Røverne stak af i en bronzefarvet Porsche Cayenne, som var stjålet et år tidligere i Aalborg. Og den blev udskiftet og sat i brand lidt uden for Ejby.

Røveriet blev i metode og udførelse kædet tæt sammen med et lignende hos Fionia Bank i Ullerslev.

Sagen er ikke den eneste, hvor politiet indtil videre har måttet opgive at sigte personer.

To tyverier mod værditransporter ved Føtex i Middelfart er også uopklarede, og selv om ingen vil sætte beløb på, drejer det sig om store penge, der er forsvundet.

Også her har man søgt rettens tilladelse om ”udvidede teleoplysninger” - men har fået nej.
  • Fyens Stiftstidende