Strynø håber på restaurering af skole

Færgelejet på Strynø. Arkivfoto.
Foto: Roland Petersen

Strynø håber på restaurering af skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Takket være støtte fra Realdania har beboerforeningen fået lavet et forslag til istandsættelse

Strynø: Tegnestuen Ganshorn ApS i Middelfart har udarbejdet et forslag til restaurering af den 106 år gamle Strynø Skole. Strynø Beboerforening har fået en halv million kroner fra fonden Realdania til en forundersøgelse af muligheder for istandsættelse

Skolen er fredet, og derfor skal Kulturarvsstyren tages i ed, inden arbejdet sættes i gang, og selve restaureringen skal ske med behørigt hensyn til den fine gamle bygning.

20-25 børn går i Strynø Skole, der har 0.-4. klasse, og derudover bruges skolen til skolefritidsordning, fritidsklubaktiviteter, lokalhistorisk arkiv, aftenskole, fritids- og kulturarrangementer for både børn og voksne og den månedlige fællesspisning.

I årenes løb er skolen kun blevet nødtørftigt vedligeholdt, så den trænger til istandsættelse, både for at bevare de kulturhistoriske værdier og for at tilgodese moderne krav til skole og fritid.

Restaureringen har også til formål at gøre Strynø Skole mere handicapvenlig.

Strynø Beboerforening har dannet en arbejdsgruppe, der sammen med Langeland Kommune (bygningens ejer) står for projektet. Sideløbende med, at arkitektfirmaet har vurderet skolens bygningsmæssige tilstand og udarbejdet forslag til restaurering forsøger arbejdsgruppen at løse problemet med finansieringen af resten af projektet.

Strynø Skole er bygget i 1904 efter tegninger af bygmester Daniel Rasmussen, Ollerup Håndværkerskole.

Bygningen blev opført i to etager med skolestuer i stueplan og tre lærerlejligheder på første sal. Lejlighederne er forlængst nedlagt, og første sal bruges nu blandt andet af Strynø Lokalhistoriske Arkiv.

I et af rummene står endnu en smuk original kakkelovn.

Strynø håber på restaurering af skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce