Sparekniv sendte 14-årig retur


Sparekniv sendte 14-årig retur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg-dreng, der i går blev landets første 14-årige kriminelle, var anbragt i jysk institution for at holde ham ude fra snavset

Svendborg: Svendborg-drengen, der i går blev landets første 14-årige kriminelle efter en hidsig biljagt i Svendborg, er et af ofrene for den kommunale spareiver i Svendborg.

Han blev tidligere på året frivilligt anbragt i en institution i Aabenraa for at få ham ud af snavset i Svendborg, hvor ”storebrødre” over den kriminelle lavalder netop brugte ham til indbrud, fordi han ikke kunne straffes på grund af sin alder.

Han er for nylig returneret til Svendborg og skal efter planen være under øget opsyn - ligesom andre vanskelige unge fra Svendborg Kommune.

I forgårs stjal han en båd og en gokart, og natten til i går - da den nye lov om den kriminelle lavalder trådte i kraft - anholdtes han for tredje gang på et døgn.

Chefen for Familieafdelingen i Svendborg Kommune, afdelingsleder Inger Thorø Pedersen, kan ikke kommentere konkrete sager, men oplyser, at det er korrekt, at sparekniven har betydet hjemtagelse af nogle få unge kriminelle og af 15 frivilligt anbragte børn og unge fra socialpædagogiske opholdssteder, og at dette har givet en besparelse på 12 mio. kroner.

- Vi har samtidig sat lokale initiativer i gang for at afbøde virkningerne af at hjemtage de unge, der er i alderen 12-18 år, siger afdelingslederen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formanden for udvalget for børn og unge i Svendborg, Hanne Klit (S). Familieafdelingens budget er i 2010 på 157,8 millioner, mens der i fjor blev brugt 171 millioner.

Sparekniv sendte 14-årig retur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce