18-årig udvises for vold

Med en historisk dom i Østre Landsret i Odense kan en 18-årig dansk-irakisk mand nu se frem til at skulle udvises af landet for en dom for vold. Arkivfoto: Colourbox.
Foto: colourbox

18-årig udvises for vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang i Danmark bliver en ung mand nu udvist for vold. Det sker i en sag fra Odense

Odense: Med en historisk dom i Østre Landsret i Odense kan en 18-årig dansk-irakisk mand nu se frem til at skulle udvises af landet for en dom for vold.

Det vil ske inden årets udgang, når han har afsonet det sidste af sin fællesstraf på ni måneders fængsel.

I byretten i Odense blev han i april ellers dømt for gadevold, men frifundet for udvisning med dommerstemmerne to mod en. Men i landsretten var der i går ingen tvivl, da alle seks dommere valget at udvise med et efterfølgende indrejseforbud de næste seks år.

Den 18-åriges forsvarer, advokat Hanne Sehested er chokeret over afgørelsen.

- Jeg er meget overrasket. Det er første gang, man udviser nogen med henvisning til en dom efter den milde voldsbestemmelse, siger Hanne Sehested, der allerede efter dommen talte med sin klient om at søge Procesbevillingsnævnet om lov til at få sagen indbragt for Højesteret.

Helt efter loven

Og mens Sehested og ikke mindst den 18-årige var chokeret over udsigten til en udvisning til Irak, så var anklager, statsadvokatassessor Anders Raagard tilfreds.

- Det er en dom, der er helt i overensstemmelse med det forarbejde, der er gjort til loven, sagde Anders Raagard.

Sidste sommer blev reglerne om udvisning strammet, så domme efter den milde voldsparagraf nu også kan resultere i en udvisning.

Dommen fra landsretten i Odense er så unik, at blandt andre Rigsadvokaten har bedt om at få den til gennemsyn, når den foreligger på skrift.

Den 18-årige havde i forvejen en betinget udvisning hængende over hovedet fra en dom for gaderøveri, han deltog i som 15-årig i 2007.

- Den sidste dom var en tæt-på afgørelse, og man kan ikke få flere afgørelser, der løfter pegefingeren, og derfor er vi enige om udvisning, lød det fra retsformand og landsretsdommer Gunst Andersen, da han afsagde dommen.

18-årig udvises for vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce