Rockere idømt fængsel for køllevold


Rockere idømt fængsel for køllevold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To medlemmer af AK81 er idømt henholdsvis halvandet og tre års fængsel for groft kølleoverfald på Nørrebro sidste år. En tredje er idømt en behandlingsdom.

To medlemmer af Hells Angels' håndlangergruppering AK81 er torsdag blevet idømt henholdsvis halvandet og tre års fængsel for blandt andet et særdeles groft kølleoverfald den 21. august sidste år på Nørrebro. En tredje er idømt en behandlingsdom.

Ud over overfaldet lød tiltalen på grov afpresning og besiddelse af stoffer.

I alt var fem unge mænd tiltalt i sagen, men de to sidste besluttede dommeren i Københavns Byret at frifinde, da der ikke var beviser nok mod dem.

Sagen blev afgjort foran adskillige veltrænede, tatoverede og kortklippede mænd, der var mødt op i retten for at støtte deres tiltalte 'brødre' til det sidste.

Tidligere i retsforløbet måtte dommeren lukke dørene, da sagens kronvidne skulle afgive forklaring, fordi man frygtede for vidnets sikkerhed.

Og selvom han blev et tungt skyts for anklagemyndigheden, var det ikke hans forklaring, der var altafgørende for dommens udfald.

- Afgørelsen bygger primært på det faktiske bevismateriale i form af videoovervågning, telefonaflytninger og så videre, forklarede dommeren i retten. Han understregede dog også, at forklaringerne fra sagens andre vidner har haft betydning.

Flere af disse vidner tegnede et billedet af en hårdtslående og hadfyldt rockergruppe, der turede rundt i København efter fjender, hvilket så udmøntede sig i et brutalt overfald foran Brorsons Kirke på Nørrebro i København. Her fik to tilsyneladende helt tilfældige indvandrere tæsk med køller og andre slagvåben. En tredje reddede sit skind, idet han nåede at flygte på sin cykel.

- Jeg kigger ud ad vinduet og ser én, der ligger på gaden, og fire-fem der står og slår med baseballkøller, fortalte et vidne ved et tidligere retsmøde.

I dommen var den såkaldte bandeparagraf taget i brug, hvilket øger strafniveauet.

Det gav den 23-årige Thor Becker Koba tre års fængsel, mens den jævnaldrende Mazdak Fabricius skal halvandet år bag tremmer.

Rockere idømt fængsel for køllevold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce