Første spadestik på Kanalbroen

Grafikken viser, hvordan Odins Bro vil åbne og lukke. De to brofag drejer til hver sin side, så skibene kan passere. Illustration: Bystrup Arkitekter og designere.

Første spadestik på Kanalbroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dag indledes byggeriet af broen over Odense Kanal officielt

Odense: Om fire år skal de første biler og cykler efter planen suse over den nye drejebro over Odense Kanal, der får navnet Odins Bro.

I dag tages det første officielle spadestik af by- og kulturrådmand Jan Boye (K), og dermed er byggeriet for alvor i gang. I realiteten har det forberedende arbejde været i gang et stykke tid.

Lukker hul i ringvejen

Odins Bro skal lukke det hul i ringvejssystemet omkring Odense, som kanalen i årtier har udgjort.

Dermed kan der efter planen flyttes store mængder trafik væk fra Odenses bymidte, og det åbner op for de andre store byudviklingsplaner såsom lukningen af Thomas B. Thriges Gade, hvor der i dag kører over 30.000 biler i døgnet.

Broen består af flere delelementer. På de første cirka 250 meter over Bispeengen fra Otterupvej består broen af en dæmning og ved Stavids Å ledes den over i en dalbro frem til kanalen.

Biler må vente i 10 minutter

Selve broen over kanalen bliver en drejebro bestående af to fag, som hver er næsten 100 meter lange. Når skibe skal passere i kanalen, drejer de to brofag fri af lejerne og to store hydrauliske stempler åbner broen.

Det tager cirka to minutter at åbne broen, men den samlede tid, hvor der vil være spærret for trafik bliver omkring 10 minutter, hvilket skyldes, at der først skal spærres for trafikken og broen skal rømmes, inden den kan åbne og skibe kan passere.

Hele strækningen bliver firesporet for biler og med en 4 meter dobbeltrettet cykelsti langs den nordlige side af vejen.

Odins Bro koster samlet set 525 millioner kroner at opføre, hvoraf staten betaler 125 millioner.

Første spadestik på Kanalbroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce