Stort hold med læge, dyrlæger og tandlæge opererede den revnede hjørnetand ud.

Tigerens tandlægebesøg

Mandag var hantigeren Igor under kniven, da han skulle have fjernet den ene af sine fire hjørnetænder.
Odense: De var alle superlettede over den vellykkede operation, men alligevel lidt triste. For det var den mest vidtgående plan, der måtte tages i brug for at løse hantigeren Igors tandproblem.

- Hvordan det er gået? Det var en succes. Tigeren er levende, og tanden er ude, sagde Bjarne Klausen, Odense Zoos souschef, zoolog og i dagens anledning øverstkommanderende for aktion tigertand.

Her er tigeren til tandlæge

Mandag fik Odense Zoos hantiger, Igor, opereret sin revnede hjørnetand ud. Her kan du se, hvordan det foregik.

Tre dyrlæger, en læge og tandlæge, en bedøvelsesspecialist og to assistenter satte formentlig verdensrekord i at bortoperere en drabelig hjørnetand fra tigeren.

Tand kunne ikke reddes

- Vi har set pressefotograf John Fredys billede, og ud fra det var vi godt klar over, at der var en revne i tanden. Men det var først, da vi fik taget et røntgenbillede, at vi kunne se, at tanden ikke stod til at redde med en rodbehandling, fortalte dyretandspecialisten Jens Ruhnau og tandlæge Tom Olsen.

- Vi måtte skride til det mest voldsomme indgreb, men det forløb perfekt. Zoo havde flot styr på sine folk, og bedøvelsen kunne ikke være klaret mere professionelt. Vi koncentrerede os 100 procent om tanden, sagde de to.

Krater i overkæben

Voldsomt så det ud, og det lød heller ikke særlig rart, da resterne af hjørnetanden blev boret, fræset og mejslet ud. Et krater så stort, at der kunne sættes et par fingre op i det, blev lukket med 21 sting, og inden blev hullet fyldt op med en særlig gelesvamp. Materialet stopper blødningen og sørger for, at der ikke er noget hulrum, hvor der kan trænge fremmedelegemer og bakterier ind. Svampen forsvinder af sig selv, når såret heles.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Igor blev en tand mindre farlig

Igor blev en tand mindre farlig

Han har 45 minutter til at rodbehandle

Han har 45 minutter til at rodbehandle

Zoo’s tiger har mistet dræber-tand

Zoo’s tiger har mistet dræber-tand