Konkurser og fusioner giver uro


Konkurser og fusioner giver uro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OP OG NED: B1913, B1909 og Dalum kan få uventede ekstra-chancer

BAGGRUND

FODBOLD: De odenseanske divisionsklubber - under OB - gør klogt i at kalkulere med alle muligheder inden sidste spilledag i maj.

For flere konkurser og fusioner "truer" med at skabe uro i op- og nedrykning.

De seneste års tendens med fusioner har givet flere provinsbyer samme tanke, mens deres fodboldklubber ofte kæmper mod en truende konkurs.

Det gælder i Trekant-området, hvor Vejle Boldklub er truet af en betalings-standsning. Samtidig har tre borgmestre givet tilsagn om bygning af nyt stadion til 70 millioner kroner i Taulov.

Borgmestrene ser gerne, at Vejle Boldklub, FC Fredericia og Kolding FC går sammen og skaber en storklub, som kan fylde det planlagte stadion.

Men Kolding FC, der selv er en overbygning af KIF og KB, har rigeligt at gøre med at holde den økonomiske skrue i vandet, og derfor er signalet foreløbig et klart nej til et "FC Trekanten".

Til gengæld har FC Fredericia virket mere lune på projektet. I Vejle er der dog planer om at modernisere det eksisterende stadion i Nørreskoven, og det er på vippen, om byrådet overhovedet vil godkende Taulov-projektet.

I Fredericia er der planer om at bygge et helt nyt stadion i stedet for det gamle slidte inde i byen. Men igen afventer man både Taulov- og Trekanten-projektets muligheder.

Det kan ende med en fusion mellem Vejle og Fredericia.

Slaget ved Køge Bugt

I Køge kæmper nedrykkerne fra superligaen mod konkurs. Told & Skat skal acceptere en 25 procents akkordordning og tøver med svaret. Alternativet er konkurs og nedrykning til Danmarksserien for Køge.

Der er dog en helt anden og stadig mere aktuel mulighed: Fusion mellem Herfølge og Køge næste sommer. Lige nu kan Herfølge føle sig fristet, fordi klubben er i førersædet og dermed kan præge en fusion.

Endelig ved alle i dansk fodbold, at AB i Superligaen nu hviler på et meget tyndt grundlag, fordi et nærmest trecifret millionbeløb er spist op siden midten af halvfemserne, og hvad sker der i FC Nordsjælland ved en nedrykning?

På samme vis plejer der i vinterens løb altid at dukke et par yderligere skræk-eksempler op, når klubber har over-budgetteret.

Ved en konkurs ryger en klub to rækker ned. Det er den trussel, der er mod Vejle og Køge, der i teorien kan havne i Danmarksserien. I det tilfælde mindsker man antallet af nedrykkere fra klubbens opholdssted - her 1. division - og det kan eksempelvis betyde kun to nedrykkere.

Så B1913 kan ende med at klare sig på den konto i foråret.

Ved fusioner i Superliga og 1. division rykker man ekstra hold op fra underliggende rækker.

Og da både Vejle/Fredericia og Herfølge/Køge er habile muligheder, så skal Dalum og B1909 være opmærksom på, at der kan blive flere end tre opryknings-billetter i 2. division.

Succes-overbygninger

Dansk fodbold har set succesrige overbygninger i både FC København og FC Midtjylland i Superligaen.

Randers FC (bl.a. Freja og Vorup) og Nykøbing Falster Alliancen (B1901 og B1921) har kun opslugt serieklubber, og det samme kan man sige om Kolding FC og Glostrup FK.

AC Horsens, FC Fredericia, HFK Sønderjylland, FC Nordjylland, FC Aarhus og FC Nordsjælland er mere marketing-orienterede størrelser, der skal tiltrække sponsorer på en regions vegne. Her er der i princippet kun den oprindelige moderklub som sportslig basis.

Konkurser og fusioner giver uro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce