Havearkitekt Birgit Helbo har nu tilladelsen i hus til at bruge sin have som showroom
Egeskov: Birgit Helbos have er så småt ved at komme til live efter vinterens snedyne. Og snart åbner hun sin 4000 kvadratmeter store grund som besøgshave.

Sammen med sin mand Ulf Jeppesen har hun fået kommunens tilladelse til at etablere forsøgshave med café på Sundgårdsvej 14 i Egeskov by samt indretning af et lille parkeringsareal.

- Jeg åbner besøgshaven onsdag 19. juni, oplyser Birgit Helbo.

Besøgshaven er tænkt som et sted, hvor folk kan komme og hente inspiration til egen have.

For Birgit Helbo kan haven samtidig bruges som showroom, fordi hun også arbejder som havearkitekt og holder kurser.

- Målgruppen ikke mindst på kurserne er yngre kvinder, som får have første gang. Tanken var, at et besøg og et kursus her kunne erstatte shoppingturen og cafébesøget, forklarer Birgit Helbo.

Foreløbig har det dog været lidt mere modne kvinder, der har søgt kurserne.

Besøgshaven er i sommer åben hver onsdag aften samt i weekender.

Af kommunens tilladelse fremgår det, at der kun må skiltes og reklameres diskret. Og det kun med meget små skilte, der højst må hæve sig en meter over terrænet.

I forbindelse med tilladelsen havde kommunen sat en klagefrist til 11. maj, hvor naboer eller andre havde mulighed for at klage over planerne. Samtidig skal kommunen først give tilladelse til at bygge caféen, før alt er faldet på plads.

Foruden besøgshave, café og kurser planlægger Birgit Helbo også plantesalg i mindre omfang.

Birgit Helbo studerede i sin tid havekunst, da hun læste kunsthistorie ved universitetet. Sammen med sin mand flyttede hun til Sundgårdsvej for cirka 30 år siden uden at have en krone på lommen til at anlægge have for.

Det har siden ændret sig. I dag driver hun firmaet Helbo Haver.
  • Fyns Amts Avis