Take a stay hos mama India

Der er appetitligt, romantisk og enkelt indrettet i Ammi Jee’s. Der er stemning som på en etnisk restaurant på Prenzlauer Berg i Berlin eller i London. ammi jee`s - indisk take away - or stay på Skibhusvej til menuguide....
Foto: Jørgen Outzen

Take a stay hos mama India

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Yasar Nazirs lille madtempel. Det er baseret på take away, men man kan også spise i det lille fine lokale på Skibhusvej

Det er ikke en rigtig restaurant, og de fleste gæster vælger også at tage maden med hjem for at spise. Men hvorfor egentlig? Det er jo en lille perle, der åbner sig pænt derude ad Skibhusvej, hvor der er ved at være langt mellem forretningerne.

Et indisk madtempel. Appetitligt, med romantisk stemning og et internationalt touch. Det er sådan et sted, man kan støde på i et forstadskvarter i London eller på Prenzlauer Berg i Berlin. Fint renoveret, romantisk udsmykket. Blomster, levende lys. Alkovesofa i vinduerne, spækket med matchende puder og en velsignelse af spejle, så man ikke går glip af begivenhederne ude på gaden, og der er vel plads til 15-20 siddende gæster.

Vi er de eneste, som klatrer op på designerbarstolene og vælger at spise på stedet denne aften. Til gengæld passerer en lind strøm af gæster ind og ud ad døren, hvor en af de ansatte er ved at sætte den nyeste storsmilende smiley op. Elite-smileyen er i sigte, men Ammi Jee’s er så ny, at den kun er besøgt to gange af fødevarekontrollen.

Men elite-smilet kan kun være på vej. Der er både tjek på design og indretning i "restauranten" og ude i køkkenet, som man har udsyn til. Der ligger ikke en chili eller et salatblad forkert.

Nazir er højt uddannet og arbejder på et af byens føren­de hoteller, men i fritiden har han haft overskud til at udvikle et indisk spisested. Med mad, som hans mor lavede den. Det er i hvert fald, hvad Ammi Jee’s betyder.

Vi bestiller 4, 5, 17, 35, 42, 53 og 59, og det resulterer i en servering, som starter med forretterne kebabfrikadeller og seekh kebab-grillspyd med frisk salat.

Spyddet er saftigt og med masser af krydderi. Mynte, persille, hvidløg og ikke mindst chili. Det er ikke for ingenting, stedets logo er stavet med en ildrød chili som apostrof. Det spicy kød ledsages af en udglattende yoghurt-dressing med et par mynteblade på toppen. Salaten er så jomfruelig, som var den netop høstet i vor mors kolonihave. Oliven, feta og saftspændte agurketern med sød kraftig smag. Kokken ved åbenbart lige, hvor han skal finde de bedste råvarer.

Kebabfrikadellerne er med kylling. Sprødstegte, lidt tørre. Et par gyldenbagte kartofler følger med.

De næste tal er ensbetydende med laks og kylling i masala-sauce, og de kommer på to tallerkener, og først nu indser vi, at det havde været nok at bestille disse hovedretter. Et bjerg af ris følger begge serveringer.

Laksen er gemt under et lag masala, sammenkogt ingefær, hvidløg, krydderier og løg. Jævnet med fløde. Bastant, men man kan fiske uden om det klare fedtstof. Hver dag laves retten fra bunden, smagen er både stærk og en smagsrejse ind i østens mystik. En rejse, der kræver efterslukning med koldt brusevand.

Fisken er ovnbagt uden at være tør, den anden ret, kyllingen, er grillet og serveres også med masala, der er tjekket op med cashew-nødder, mandler og pistaciedrys. Lækker konsistens og smagen af fjerkræ overdøves ikke af chili. Og a propos chilien: Man kan altså bede om at få fyret noget mindre op under krydderierne.

Stedet giver sig ikke ud for at være en restaurant, og der er også nogle indlysende mangler, som man selv må tage højde for. Der serveres ikke øl, vin og spiritus. Det må man undvære. Der er så heller ikke toilet. Så sørg for at møde velforberedt som til et biobesøg.

Kan man leve med disse mangler, er Ammi Jee’s et førsteklasses tilbud med indiske retter. Lam, oksekød, kylling, fisk og rejer. Vegetarretter. Hvad hjertet med rimelighed kan forlange af indisk på Skibhusvej, hvor vægten er lagt på take away. Jeg vover fem stjerner for mad og lokale.

Dette er take away, som værten har udviklet på. Maden emballeres luft- og vandtæt med plastfolie i plastbakker. Der er ikke noget med plaskende alubakker og paplåg, og hvis man ikke selv gider hente, bringes der ud for 35 kr. i det meste af Odense.

Ammi Jee’s er i en ny indisk klasse for sig.
ammi jee`s - indisk take away - or stay på Skibhusvej til menuguide....
ammi jee`s - indisk take away - or stay på Skibhusvej til menuguide....
Foto: Jørgen Outzen
ammi jee`s - indisk take away - or stay på Skibhusvej til menuguide....
ammi jee`s - indisk take away - or stay på Skibhusvej til menuguide....
Foto: Jørgen Outzen
ammi jee`s - indisk take away - or stay på Skibhusvej til menuguide....
ammi jee`s - indisk take away - or stay på Skibhusvej til menuguide....
Foto: Jørgen Outzen
ammi jee`s - indisk take away - or stay på Skibhusvej til menuguide....(foto: Jørgen Outzen)
ammi jee`s - indisk take away - or stay på Skibhusvej til menuguide....(foto: Jørgen Outzen)
Foto: Jørgen Outzen

Take a stay hos mama India

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce