Flyttemand Olsen og Meyer fylder 40

16. maj er det 40 år siden 'Huset på Christianshavn' blev sendt for første gang. Her ses Poul Reichardt, Poul Hagen, Arthur Jensen og Willy Rathnov.
Foto: Rolf Konow/DR

Flyttemand Olsen og Meyer fylder 40

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Huset på Christianshavn" kan på søndag fejre 40-års fødselsdag. Mange af de folkekære skuespillere fra serien er dog ikke længere i live til at fejre dagen.

- Hold nu kæft, Meyer!

En af de mest populære serier i dansk tv-historie kan på søndag fejre rund fødselsdag. Den 16. maj er det 40 år siden, danskerne første gang mødte flyttemand Olsen og vicevært Meyer i "Huset på Christianshavn".

De 84 afsnit af serien blev vist første gang i perioden 1970-1977 og er siden blevet genudsendt en række gange. Og populær, det er den gamle serie stadig.

Senest DR sendte et afsnit fulgte 826.000 tv-seere med. Det skete 1. januar i år, da tv-stationen sendte seriens nytårsafsnit.

Også på dvd-markedet er der rift om den folkekære serie med skuespillere som for eksempel Poul Reichardt, Arthur Jensen, Ove Sprogøe, Bodil Udsen, Poul Hagen, Lis Løwert, Helle Virkner og Kirsten Walther.

Serien har solgt det svimlende antal: En og en kvart million eksemplarer.

- Selv om det godt nok alene er halvt så mange som "Matador", er det et imponerende tal alligevel, siger DR's multimedieredaktør, Christian Odd Wiberg.

Langt de fleste af datidens store tv-stjerner, der medvirkede i serien, er ikke blandt os længere. Alene i de sidste par år er en række af seriens store kvindelige stjerner gået bort.

I februar 2008 døde Bodil Udsen, der spiller den bramfri værtshusmutter Emma. I 2009 døde Helle Virkner, der spillede fru flyttemand Olsen, og Lis Løwert, der var kendt som dyrehandler Clausens hustru Mille.

Flere af seriens faste skuespillere er dog stadig blandt os. Blandt andet Jes Holtsøe, der sidste år dukkede op som bluessanger i DR's talentshow "Talent 09".

Flyttemand Olsen og Meyer fylder 40

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce