Fynske SF’ere vælger folkeskolen fra

Skal forældre støtte op om folkeskolen, måske endda på bekostning af børnene?
Foto: colourbox.com

Fynske SF’ere vælger folkeskolen fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har alle et ansvar for at få folkeskolen til at fungere, eller går barnets tarv over alt andet. De fynske kommunalpolitikere er uenige - også internt i partierne. Flest SF’ere har sendt deres børn i enten fri- eller privatskole. Ingen af de konservative har fravalgt folkeskolen

Knap hver tredje af SF’s fynske kommunalpolitikere har fravalgt folkeskolen. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som Fyens.dk har foretaget.

141 af de 240 fynske byrådsmedlemmer har deltaget, og en smule overraskende er det altså det socialistiske partis medlemmer, som i videst omfang har valgt at sende deres børn i enten fri- eller privatskole.

Til sammenligning går alle de konservative politikeres børn på den lokale folkeskole.

SF’eren Jakob Holm er formand for Børne- og Undervisningsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, og er en af de politikere, hvis børn ikke går i folkeskole. Han forklarer:

- Der er friskoletradition i min kones familie. Desuden er skolen karakter- og eksamensfri, hvilket jeg mener, alle grundskoler burde være.

Der er dog langt fra enighed om holdningen til folkeskolen blandt SF’erne. En anden af de politikere, hvis børn har gået på friskole, er Annette Vilhelmsen fra Kerteminde Kommune.

- Den skole, man vælger til sine børn, kan ske ud fra flere overvejelser. Holdninger, kammerater med mere. Der er alene undervisningspligt i Danmark - og forældrene vælger for børnene, forklarer hun.

Det er hendes partifælle fra Svendborg, Mogens Stampe, ikke enig i:

- Jeg synes bestemt, at børn bør gå i folkeskole for at bevare den sociale sammenhængskraft, der er en væsentlig del af forudsætningen for vores velfærdssamfund.

Også uenighed i V og S

Hos de to største partier ser tallene relativt ens ud. Godt 80 procent af både Venstres og Socialdemokraternes fynske byrådspolitikere har valgt folkeskolen til deres børn. Men heller ikke her er holdningen til folkeskolen entydig.

Jos Bisschop fra Faaborg-Midtfyn Kommune er blandt de mere pragmatiske socialdemokrater, som mener, at børnenes ve og vel kommer foran forældrenes ideologiske holdninger.

- Det skal være bedst for barnet. Jeg synes, det er godt, at man har en valgmulighed, siger han.

En holdning der ikke harmonerer med socialdemokraten Mette Frederiksens gamle udsagn, der ligger til grund for hele debatten.

Dengang sagde hun: "Det nytter ikke, at forældre med overskudsbørn sender børn i privatskole." Siden måtte socialordføreren sande, at det var nemmere at sige end at udføre i praksis.

Men der findes stadig en del fynske socialdemokrater, der støtter op om folkeskolen med brask og bram.

En af dem er Olav Rabølle Nielsen, der ud over at være medlem af Odense Byråd også har været skoleleder på Humlehaveskolen i Vollsmose i mange år. Han skriver ganske kort til Fyens.dk:

"Fællesskabets skole = Folkeskolen."

Heller ikke blandt Venstre-politikerne er der et klart fælles fodslag. Men de fleste V-politikere mener ikke, at folkeskolen bør være hævet over de private skoler.

Niels Bebe fra Middelfart Kommune siger det ganske klart:

- Det er op til den enkeltes eget frie valg. Det er godt med konkurrence.

Meget sigende har Niels Bebes børn både gået i privat- og folkeskole.

Fynske SF’ere vælger folkeskolen fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce