Lang duel på tal og ord

De Konservatives Morten Weiss-Pedersen har hele tiden talt for skolelukninger. Så han fik en varm velkomst af de mange demonstranter ved Kulturøen i går - men tog det med højt godt humør.
Foto: Robert Wengler

Lang duel på tal og ord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne skulle igennem en stor flok af demonstranter fra de lukningstruede skoler på vej ind til byrådsmødet.

Middelfart: Bannere, hjerter og taler. Aftryk af skolebørns hænder på jorden - lige til at træde på for politikerne.

Følelserne og symbolikken var ikke til at tage fejl af, da en flok på godt og vel 100 demonstranter fra de fire lukningstruede skoler i Middelfart Kommune i går havde taget opstilling uden for Kulturøen, hvor byrådsmødet i dagens anledning var flyttet til.

- Vi ved godt, det ikke er i dag, der skal snakkes skoler. Men vi vil gerne vise, hvor meget vi vil kæmpe for vores lokalsamfund. Det er da grænseoverskridende for mange af os at anmelde en demonstration. Vi stod ikke i Berlin i 80’erne. Og vi ved godt, det ikke er let for politikerne at skulle finde så mange penge. Jeg synes bare, at 8,8 millioner kroner er peanuts på budgettet i forhold til at smadre fire lokalsamfund, sagde Mette Rasmussen. Hun har børn på Aulby Skole og havde arrangeret demonstrationen, der også formåede at gøre indtryk på politikerne.

- Jeg synes, at det er alle tiders med sådan en aktion. Det viser den kolossale opbakning, som skolerne har. Og så længe, at der er lokal opbakning bag skolerne, vil vi bevare dem, sagde Niels Bebe (V), mens formanden for skoleudvalget, Kasper Højte (S), hæftede sig ved engagementet hos de fremmødte forældre og børn.

- Jeg er da glad for at se, at der er så mange mennesker, som er glade for deres skole. Det viser jo, at vi har nogle gode skoler i Middelfart Kommune, sagde han.

Men penge skal der findes.

10 millioner på det genåbnede 2010-budget (de bliver til 20 millioner, når besparelserne er helt udmøntet næste år) og yderligere 55 på budgettet for 2011.

Inden for - i Middelfartsalen - ventede der derfor politikerne en fyldt sal af bekymrede tilhørere hovedsageligt fra de medarbejdergrupper, der bliver berørt af de besparelser, som politikerne skulle vedtage i forhold til det genåbnede budget 2010.

Så trods den gode udsigt til Lillebælt, var der dystre miner og snak, da politikerne tog fat.

- Det er med stor ærgrelse, vi skal i gang med det her. Det kommer til at gøre ondt på de ansatte og på borgerne, der får forringet service. Og så er det kun begyndelsen, sagde borgmester Steen Dahlstrøm (S) indledningsvis.

Og mens kommunens regnsbab for 2009 blev vedtaget sammen med de varslede besparelser på budget 2010, så fik partierne markeret deres ideologiske holdesteder i en grad, så man skulle tro, der var et folketingsvalg på vej.

- Vi har lånt penge til driften. Det er helt ude i hampen. Vi ender lige som Grækenland, sagde Venstres Niels Bebe og fik medhold - i hvert fald på det med lånene - fra De Konservative.

Det drejer sig om et lån til 40 millioner kroner, som blev taget i slutningen af sidste år.

- Men det var jo en del af aftalen med Regeringen, at der skulle lånes penge for at holde hjulene i gang. Og alle i byrådet stemte jo for, sagde Steen Dahlstrøm.

- Det var en del af aftalen, men ikke, at vi skulle låne så mange penge, sagde Niels Bebe.

- Lad os da endelig låne nogle penge, så de kommer vores borgere her i Middelfart til gode, sagde SF’s Hanne Lauritsen til gengæld.

Hun er heller ikke utilbøjelig til at ville hæve skatten for at afbøde for de mange millioner, der skal spares.

- Jeg hører jo folk sige, at de gerne vil betale lidt mere for at bevare skoler og ældrepleje, sagde hun.

- Der er partier her, der hverken vil være med til at låne penge, lukke skoler eller hæve skatten. Men noget skal der jo ske. Lad nu være med at lukke nogle døre lige nu, appellerede Johannes Lundsfryd fra Socialdemokraterne.

Lang duel på tal og ord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce