Enhedslisten dumper kandidat

Enhedslistens Anna Rytter røg ved det seneste kommunalvalg ud af Odense Byråd, fordi Enhedslisten i Odense samlet måtte notere en tilbagegang.
Foto: Arkivfoto

Enhedslisten dumper kandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten sætter sit hold af folketingskandidater. En urafstemning blandt medlemmerne sender Anna Rytter ned på kandidatlistens 11. plads.

Der blev ikke plads til Enhedslistens eneste muslimske folketingskandidat, da partiets medlemmer skulle sætte holdet til det kommende folketingsvalg.

Det tidligere mangeårige medlem af Odense Byråd Anna Rytter er endt på 11.-pladsen i Enhedslistens vejledende urafstemning.

I stedet sætter de nuværende tre folketingsmedlemmer Johanne Schmidt-Nielsen, Per Clausen og Frank Aaen sig - i nævnte rækkefølge - på de tre første pladser.

Formanden for 3F i Silkeborg, Christian Juhl, står til at få det fjerde mandat, som Line Barfod i dag sidder på i Folketinget. Enhedslistens retspolitiske ordfører genopstiller ikke.

Den 32-årige Anna Rytter havde ellers støtte fra partiets kontroversielle folketingssuppleant Asmaa Abdol-Hamid, som ikke selv genopstiller.

Den lyshårede Anna Rytter - der beskriver sig selv som sekulær muslim - adskiller sig dog fra sin mere kendte trosfælle ved ikke at gå med tørklæde, ligesom hun ikke har problem med at give hånd til mænd.

Urafstemningen sendte samtidig en anden kontroversiel kandidat, nemlig Christine Lundgaard, ned på en 6. plads. Christine Lundgaard har vakt opmærksomhed med sin støtte til den colombianske guerillabevægelse Farc, som står på EU's terrorliste, og hun har tidligere været talsmand for foreningen Oprør.

Selv om Christine Lundgaard sidste år endte som nummer fem i urafstemningen, forfremmede Enhedslistens landsmøde hende til partiets fjerde "sikre" Sjællandskreds.

Urafstemningen er dog kun vejledende, da det netop er det kommende årsmøde i maj, som endeligt placerer kandidaterne.

Enhedslisten dumper kandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce