Finere fynsk og lidt fransk

Rygeost toppet med stenbiderrogn og sprøde grønsagsstykker.
Foto: Tim K. Jensen

Finere fynsk og lidt fransk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vester Skerninge Kros nye forpagtere holder et højt niveau i den idylliske, sydfynske landsbykro

Morten Korch græder af glæde, når han fra sin sky i himlen ser ned på Vester Skerninge Kro, for den velholdte bindingsværkbygning er ærkefynsk idyl. Jublen bliver næppe mindre, når han ser, at kroen serverer rygeost, hønsesalat, wienerschnitzel og hjemmelavet krydderfedt.

Men er det et museumskøkken, som kroens forpagtere siden mortensaften 2009, Lars og Susanne Thude, har åbnet?

Nej, slet ikke. Et nærmere studie af menukortet afslører, at parret også kender det franske køkken, for man kan få sauce bordelaise og ratatouille og skylle maden ned med franske vine.

Selvfølgelig gør parret det (hun er tjener og han udlært kok), når de bl.a. har arbejdet på Divan 2 i Tivoli, Marie Louise i Odense, Rudolf Mathis i Kerteminde, Falsled Kro, og når de har drevet Den Røde Cotage i Klampenborg de seneste otte år, inden de drog til Sydfyn

Kvaliteten er høj i de lavloftede stuer, kunne vi konstatere, da vi en fredag i april spiste frokost på kroen.

Kortet - og det gælder også aftensmaden - er bygget op om to søjler, en række kroklassikere i den billigere, men ikke billige, ende og gourmet­retter, som forventeligt er dyrere.

Min kone valgte en treretters frokostmenu, mens jeg gik om bord i den klassiske kroanretning.

Hun kunne have udbygget sin menu med ost, men sprang den over, lige som vi også droppede vinen og undlod at smage det lokale bryghus’ produkter.
Vester Skerninge kro
Vester Skerninge kro
Foto: Tim K. Jensen/

Ost og stenbiderrogn

Den faste marinerede sild, serveret med kogt æg, kapers, krydderfedt og karrysalat fortjente ellers en øl og snaps, så traditionen kunne fuldbyrdes.

Kryddersilden var også fin, med smag, men ikke så meget, at den kvalte andre smagsindtryk.

Var min start god, var den endnu bedre for min kone.

En tallerken med et tyndt lag rygeost draperet med stenbiderrogn og pyntet med lidt grønt. Øjnene glimtede, og smagen var passende afstemt, så nuancerne kunne komme til deres ret. En klassisk dansk ret, som havde fået et twist. En herlig begyndelse.

Røget fjordlaks rullet sammen med rygeostcreme: En liflig fortsættelse. Hvorfor? Fordi laksen var frisk og rygeostcremen passende mild.

Jeg kunne smage de enkelte dele og fik dermed en større helhedsoplevelse.
Rabarber på paletten. En fornem dessert.
Rabarber på paletten. En fornem dessert.
Foto: Tim K. Jensen

Passende modspil

Hønsesalaten havde fået et drys gult, men ikke så man følte sig hensat til Indien.

Igen en lille cremet sag, hvor de milde champignonskiver og hønsestykker fik en lille smule modspil af de to baconstykker.

Mørbradbøffen var mør og saftig og blev garneret af et bjerg bløde løg og et par cornichoner. Surt og sødt i smuk forening.

Brødet, som de opmærksomme tjenere sørgede for, vi hele tiden havde nok af, havde fylde og smag, og de små lune flutes fik hurtigt ben at gå på.

Dansk lam i tre variationer ledsaget af en ratatouille, kartoffel med stegte champignoner og en salmissauce.

En blændende dansk-fransk forening af mørt og saftigt kød, uanset udskæring, grøntsager og sovs med smag og fylde.

Surt, sødt, kold og varm

Desserten var bygget op om rabarber i flere varianter, i midten en rabarbertærte toppet med rabarbersorbet, til højre fristede en kyskage, til venstre et stykke syltet rabarber og dertil en lille skål panna cotta toppet med skum.

Et smukt syn for øjnene og en smagsmæssig variation med syrlige og søde samt varme og kolde nuancer.

En fornem dessert.

Og bedre end mine afsluttende ostehapser.

En svendbo og en gedeost. Begge milde i smagen - spændvidden kunne godt have været større - garneret af oliven og sirupsmarinerede valnødder.

Niveauet er højt på Vester Skerninge Kro.

Den klassiske anretning er over middel, mens menuen er tæt på tinderne.

Finere fynsk og lidt fransk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce