Legepatruljen på Tommerup Skole får eleverne til at røre sig. I går fik patruljen inspiration til nye lege
Tommerup: - Der er for mange inaktive børn. Tidligere lærte børn at lege af deres ældre søskende, men sådan er det ikke mere, hvor mange sidder foran computeren.

Lærer Jens Knudsen forklarer, hvorfor Tommerup Skole har en legepatrulje.

- Når de ældre elever er i rollen som legepatrulje, har de ikke noget imod at lege med de små, siger han.

- Og det er tit sådan, at når de store elever sætter gang i noget i skolegården, så stimler de små sammen omkring for at være med. Patruljen prøver også at aktivere dem, som ellers ikke er så meget med til at lege.

Legepatruljen består for tiden af 10 elever fra 7. og 8. klasse, som har meldt sig frivilligt til på skift at bruge frikvartererne på at aktivere de yngste elever.

- Det er rigtig hyggeligt at lege med de små, siger Nina Tinghus fra 8.c, og Alexander Vinther fra 8.a giver hende ret.

- Man får rørt sig og er social, tilføjer han.

- De små kan godt lege selv, men vil godt have en ældre til at sætte i gang eller holde øje, hvis de for eksempel spiller fodbold eller basket.

Legepatruljen kører på andet skoleår og er godt i gang, men ind imellem har den brug for ny inspiration.

Derfor er Palle Krabbe kommet på besøg tirsdag eftermiddag, hvor han vil introducere patruljen til nogle nye lege og spil. Blandt andet speedtennis, der er opfundet Egypten.

- Stangtennis er kedeligt

Midt i skolegården står otte stolper og på hver af dem hænger en snor med en bold i enden. De ligner til forveksling ligner stangtennis.

- Men det er speedtennis, som i tanke minder mest om bordtennis, fortæller Palle Krabbe, der er turnerer i det meste af verden for at give inspiration til nye lege.

- Jeg synes, stangtennis er kedeligt, og udstyret går altid i stykker, men så fik jeg øjnene op for speedtennis og tog nogle prototyper med til Danmark. Børnene er vilde med det, siger instruktøren.

Spillet går ud på at få bolden to gange rundt om stolpen, uden at modstanderen rører den. Hver gang bolden har taget to runder, får man point, så det går hurtigere end det traditionelle stangtennis, hvor man skal have bolden helt til enden af spiralen for at få point.

Patruljen får også en hurtig tur på en medbragt kælkebakke, som egentlig bare er en stor plasticdug.

- De mindste elever vil synes, det er fantastisk at kure ned ad bakken, siger Palle Krabbe, inden inspirationsdagen fortsætter med sjippelege i tørvejr i gymnastiksalen.
  • Fyens Stiftstidende