Log ind

Nyt liv i bondehuset

 • Nyt liv i bondehuset
  1 / 28
  Firmaet passes fra kontoret, der ligger i enden af den gamle staldlænge. Her er udsigt til indkørslen, så parret kan holde øje med gæster og kunder.
 • Nyt liv i bondehuset
  2 / 28
  Der er rustikke klinker på gulvet i gangen, som passer godt til det 154 år gamle bondehus. Før var her stald, men nu er fløjen indrettet til beboelse.
 • Nyt liv i bondehuset
  3 / 28
  Gæster skal ikke trykke på elektronik, når de ankommer. I stedet kan man give sig til kende ved at ringe på den gamle klokke ved stalddøren.
 • Nyt liv i bondehuset
  4 / 28
  Bondehuset var sat i stand og renoveret, da Louise Helmersen og Kent Sejdelin overtog det for 10 år siden. Gårdspladsen var dog bare jord, så de har genskabt de toppede brosten, som hører sig til.
 • Nyt liv i bondehuset
  5 / 28
  Circle Fraim hedder denne mobile, som har fået plads i et hjørne i gangen. Det er kun en del af en større mobile.
 • Nyt liv i bondehuset
  6 / 28
  Katten, der slænger sig i vindueskarmen ved siden af lampen, er et af Louise Helmersens egne værker. Hun har lavet den i ler, som er langtidstørret uden brug af ovn. Farven er lavet med skosværte - en trick, hun lærte i sin studietid.
 • Nyt liv i bondehuset
  7 / 28
  I gangen ved siden af stalddøren, som er hovedindgang til hverdag, er der plads til jakker, sko og en fin lille siddeplads.
 • Nyt liv i bondehuset
  8 / 28
  Familien Helmersen/Sejdelin bor lige midt i naturen mellem frugtplantager ved Brenderup og tæt på Varbjerg Strand.
 • Nyt liv i bondehuset
  9 / 28
  Meningen er, at førstesalen på huset skal udnyttes på et tidspunkt, når familie får brug for mere plads.
 • Nyt liv i bondehuset
  10 / 28
  Den gamle stalddør fungerer i dag som indgang til hverdag, for staldlængen er udnyttet til beboelse.
 • Nyt liv i bondehuset
  11 / 28
  Før var der køer, heste og grise bag stalddøren. Nu er længen en del af beboelsen for familien Helmersen/Sejdelin.
 • Nyt liv i bondehuset
  12 / 28
  Louise Helmersen kan godt lide at blande nyt og gammelt. Bænken ved spisebordet har Kent Sejdelin selv snedkereret, mens bordet og stellet Blå Blomst er arvestykker.
 • Nyt liv i bondehuset
  13 / 28
  Over dobbeltsengen i soveværelset hænger to skønne blæktegninger, som Louise Helmersen selv har lavet.
 • Nyt liv i bondehuset
  14 / 28
  Husets absolut største og rum og samlingssted for familien er stuen, der er delt i to afdelinger - en hyggelig spisekrog mod køkkenet og en sofaafdeling ved brændeovnen.
 • Nyt liv i bondehuset
  15 / 28
  Klaveret bliver flittigt brugt. Louise Helmersen er en nodefreak, mens Kent Sejdelin er mere til at spille derudaf efter gehør.
 • Nyt liv i bondehuset
  16 / 28
  Mobilen "Circle Fraim" har fået en flot plads over brændeovnen i stuen.
 • Nyt liv i bondehuset
  17 / 28
  Det lave møbel i stuen fungerer både som bænk for fjernsyn og mennesker. Kent Sejdelin har selv bygget det af en planke douglasgran fra Langesø.
 • Nyt liv i bondehuset
  18 / 28
  Bordet på hjul ved væggen mellem vinduerne er et gammelt skrivemaskinebord fra 50'erne, som Louise Helmersen og Kent Sejdelin overtog sammen med de mange parpirklip efter Anni og Bent Knudsen.
 • Nyt liv i bondehuset
  19 / 28
  Over det gamle, arvede spisemøblement hænger den store UFO-mobile perfekt. Louise Helmersen har selv betrukket stolene om med friske striber på sædet.
 • Nyt liv i bondehuset
  20 / 28
  Bænken ved spisebordet er Kent Sejdeling selv mester for. Der er to, for så kan de lettere flyttes rundt og placeres anderledes, når der er mange gæster.
 • Nyt liv i bondehuset
  21 / 28
  I køkkenet er der god plads, så her spiser familien morgenmad. Bordet og skolene fulgte med bondehuset.
 • Nyt liv i bondehuset
  22 / 28
  Fra køkkenet er der adgang til bryggers, vaskerum og viktualierum gennem døren ved siden af stolen.
 • Nyt liv i bondehuset
  23 / 28
  Kort, invitationer og sedler kan opbevares på mange måder. Her et smart alternativ til en traditionel opslagstavle.
 • Nyt liv i bondehuset
  24 / 28
  En af drømmene for fremtiden er at få et nyt køkken, hvor elementerne skal placeres langs vinduesvæggen ud mod gårdspladsen.
 • Nyt liv i bondehuset
  25 / 28
  Selv om køkkenet er afældre dato, er der kælet lidt for detaljerne med bådenyt og gammelt.
 • Nyt liv i bondehuset
  26 / 28
  Overalt i huset pynter mobiler. Her er det skeletfisk i grøn og blå, som pynter i vinduet ved gyngestolen.
 • Nyt liv i bondehuset
  27 / 28
  Bondehuset ligger langt væk fra trafikerede veje mellem frugtplantager, så der mulighed for at lade børnene boltre sig i det fri.
 • Nyt liv i bondehuset
  28 / 28
  Huset var sat i stand overalt, da Louise Helmersen og Kent Sejdelin overtog det. De har dog sat kviste i stråtaget mod vest og vil gerne udnytte loftet til flere boligkvadratmeter senere.

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret
Da Louise Helmersen og Kent Sejdelin for10 år siden flyttede på landet i et idyllisk, stråtækt hus nær Brenderup, var det for at nyde naturen tæt på og skabe trygge rammer for leg og kreativitet
Louise Helmersen og Kent Sejdelin glæder sig altid til maj, for så blomster alle de mange æbletræer rundt om det hvide, stråtækte hus, hvor de har boet de seneste 10 år.

- Vi valgte huset, fordi det ligger midt mellem frugtplantager og helt i fred langt fra store veje og anden larm. Der er også kun to kilometer til Varbjerg Strand, så selv om vi ikke har udsigt til vandet, ligger det kun en hurtig cykeltur væk, siger parret, der i dag deler herlighederne både ude og inde med deres tre børn - Clara på otte år, Vera på fem år og lille Ingrid på fem måneder.

Det 154 år gamle bondehus rummer 165 kvadratmeter beboelse, men sådan har det ikke altid været.

- Den ene længe rummede tidligere stalden og loen, men de tidligere ejere, som boede i huset i en årrække restaurerede det fra A-Z og fik inddraget stald og lo til beboelse, så i dag har vi soveværelse i loen og børneværelser, kontor og badeværelse i stalden, fortæller de, da de viser rundt.

Hjemmearbejde

Louise Helmersen er arkitekt med speciale i grafisk design og har siden 2004 drevet grafisk tegnestue fra hjemmet.

Kent Sejdelin har en HD i afsætning og ved alt om økonomi og marketing, og sammen driver parret virksomheden Livingly, der udvikler og producerer ting, der giver liv til hjemmet - blandt andet klassiske mobiler, kunstklip og kort fra Anni og Bent Knudsens berømte kollektioner, som de fik rettighederne til for to år siden.

I begyndelsen overtog de både rettigheder og firmalokaler i Kolding, hvor Anni og Bent Knudsen drev deres virksomhed i mange år, men i sommer flyttede de virksomheden til Brenderup, hvor de i dag har taget en 100 kvadratmeter lade i brug som lager.

- Men papirklippene og mobilerne har vi overalt i huset, så de er en del af vores egen indretning. Rent lavpraktisk handler det jo også om at kende produkterne, siger Kent Sejdelin.Den store stue midt i huset er familiens foretrukne opholdsrum. I den ene ende ud mod køkkenet, er der indrettet en hyggelig spisestuekrog, med et gammelt, arvet spisebord og stole, som har fået nyt betræk.

Arvestykker og nyt

Op ad væggen bag spisebordet står bænke i fyrretræ, som Kent selv har snedkereret, så de passer perfekt ind og matcher de lysnede lofter og en hylde til nips på væggen.

Her sidder familien altid, når der rigtig skal hygges, eller der er gæster, men de typisk spiser i køkkenet om morgenen.

I den anden ende af stuen er rummet større, fordi der er stue i hele husets dybde. Her er reoler med bøger, klaverkrog og sofa med udsigt til en dejlig, gammel brændeovn, der hygger om vinteren.

Kent Sejdelin har også her været i gang med at lave møbler, for langs den ene vinduesvæg ud mod gårdspladsen, har han bygget et lavt og langt tv-bord af douglasgran fra Langesø. Tv-bordet fungerer også som bænk, og under det kan legetøj gemmes væk i kurve, så der hurtigt kan ryddes op.

Ved den modsatte væg ved sofaen kan man sidde i en sort gyngestol, der er et arvestykke. Mens et sjovt, lidt højt bord ved siden af, er en rest fra Anni og Bent Knudsens 50’er kontor, hvor det var et skrivemaskinebord.

Bag sofaen er indrettet et klaverhjørne, hvor alle i familien elsker at klimpre.

- Jeg er lidt af en nodefreak, og klaveret er mit eget gamle fra barndommen. Kent spiller også, men det er mere derudad efter gehør, smiler Louise Helmersen.

De to ældste piger, Clara og Vera bruger også klaveret til at øve sig på.

Mobiler og kunstklip er ikke den eneste udsmykning i bondehuset, for Louise Helmersen har også selv en kunstnerisk åre.

- Kent og jeg mødte hinanden i USA, hvor jeg var på kunstcollege, men han læste økonomi, fortæller Louise Helmersen og viser soveværelset frem.

Over dobbeltsengen hænger to flotte indrammede blæktegninger, som Louise Helmersen har lavet.

I et vindue i gangen ligger en kat og soler sig. Den har Louise Helmersen lavet af ler og skosværte. På en væg i stuen hænger endnu et af hendes værker - et projekt fra Arkitektskolen ved navn "Abstraktioner over temaet barok".

- Jeg kan også godt lide at sy, men er nok forholdsvis projektorienteret, når jeg udfolder mig kreativt, forklarer Louise Helmersen.

Nybagt brød

Familien bager selv dens brød, og det giver en skøn duft i køkkenet, som ligger for enden af den gamle del af huset.

- Jeg drømmer om et nyt køkken på et tidspunkt, men lige nu fungerer det fint med det gamle fra 80’erne, siger Louise Helmersen.

Køkkenet er forholdsvist rummeligt og har god plads til et lille spisebord med stole, hvor morgenmaden typisk indtages.

- Bordet og stolene stod i huset, lige så slidt og ramponeret som nu, men det passer meget godt ind, og vi kan rigtig godt lide at blande gammelt og nyt, siger parret.

Fra køkkenet er der adgang til et lille bryggers, hvor der er pusleplads til den yngste og et vaskerum. Der er også et stort viktualierum, som går ned i kælderniveau og er rigtig praktisk til opbevaring af æblehøsten og de mange hjemmelavede glas med syltetøj, der er et must, når man bor på landet.
 • Fyens Stiftstidende

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere