Tavs protest i byrådssalen

Rikke Enemærke (i forgrunden) var blandt de Båring-borgere, der var taget til byrådsmøde for at protestere mod de foreslåede skolelukninger.
Foto: Jan Bonde

Tavs protest i byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En flok Båring-borgere havde taget turen til Middelfart for at protestere mod forslaget om skolelukninger.

Middelfart: Første punkt på dagsordenen, da byrådspolitikerne i går holdt møde, var vedtagelsen af en bosætningspolitik.

Normalt vil sådan et punkt glide igennem med nogle velmenende floskler fra de forskellige partiers ordførere.

Men i går blev punktet desuden ledsaget af en tavs protest fra en talstærk delegation fra Båring.

De var taget til Middelfart for at vise deres utilfredshed med embedsmændenes strukturforslag, der vil lukke de fire skoler i Aulby, Tanderup, Fjelsted/Harndrup og altså Båring.

Protesten i byrådssalen gik ud på at holde den folder i vejret, som Båring med lynets hast har fået produceret. En folder, der opremser fordelene ved landsbyen og nærmiljøet.

- Vi synes, det er en absurditet at vedtage en bosætningspolitik og så have et forslag fremme, der går i den stik modsatte retning, sagde Rikke Enemærke, der var blandt de fremmødte Båring-borgere.

- Der står jo nogle pinde i den bosætningspolitik, som handler om udvikling gennem vækst, og der er altså ikke meget vækst i at lukke skoler, sagde hun.

Pas på sprogbruget

Politikerne var da heller ikke sene til at fange de fremmødtes budskab.

- Der står, at kommunen tilbyder den nødvendige service og har attraktive bosætningsområder. Jeg vil gerne opfordre til, at man i fremtiden er lidt mere påpasselig med valget af sprogbrug, sagde Agnete Damkjær (R).

- Det er en vigtig politik, for den skal sikre, at vi har en geografisk balance i forhold til vores vækst. Og det er jeg glad for at notere mig, at borgmesteren er enig i, sagde Venstres Niels Bebe.

Socialdemokraterne har som det eneste parti endnu ikke meldt klart ud i forhold til skolelukningerne, og med sine 11 mandater, er partiet afgørende.

Borgmester Steen Dahlstrøm sagde om politikken, at den netop har stor fokus på yderområderne.

- Den viser, at vi vil det bedste for vores borgere i hele kommunen, sagde han.

Rikke Enemærke kunne bagefter fortælle, at protesten i går blot var en del af de aktiviteter, der er planlagt som modtræk til embedsmændenes forslag.

I lighed med de andre truede lokalsamfund samles der underskrifter, som vil blive afleveret til politikerne senere.

- Selvfølgelig lader vi ikke sådan et forslag gå upåagtet hen, sagde Rikke Enemærke.

Tavs protest i byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce