Odense-politikeres barregning: 30.600 kroner

Her på Hotel Hesselet holdt Odense byrådspolitikere og en håndfuld embedsmænd i maj 2009 spareseminar. Det kostede ifølge B.T. i alt 105.160 kroner.
Foto: Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Odense-politikeres barregning: 30.600 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Man må sige, at det her er overkanten for, hvad politikere og embedsmænd kan tillade sig ifølge loven. Også selv om vi ikke er langt over grænsen.

Sådan lyder vurderingen fra professor Bent Jensen fra Roskilde Universitetscenter, som B.T. har bedt om at kigge på de regninger, som 33 byrådspolitikere og embedsmænd fra Odense Kommune efterlod sig, da de i maj 2009 havde holdt spareseminar på Hotel Hesselet i Nyborg.

B.T. har fået aktindsigt i regningerne fra sparemødet på hotellet, og de viser, at sparemødet for politikerne og deres embedsmænd kostede i alt 105.160 kroner.

En del af regningen skyldes den forplejning, som de modtog på hotellet - blandt andet lød regningen i baren på 30.600 kroner, og ifølge B.T. blev der spist og drukket for godt 1400 kroner pr. deltager.

Og netop det beløb er kritisabelt - det mener ikke blot professor Bent Jensen. Også Sten Bønsing, som er lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, peger i B.T. på, at grænsen er overskredet og henviser til dommen i Brixtofte-sagen:

- Dommen i Østre Landsret var helt klar: For at en regning pr. kuvert for mad og drikke må overstige 1000 kroner, skal der være helt særlige grunde: At man har statsministeren på besøg eller fornemme udenlandske gæster, siger Sten Bønsing til B.T.

Hverken borgmester Anker Boye eller Odense Kommune vil kommentere kritikken over for B.T.

Odense-politikeres barregning: 30.600 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce