Ljungman anker dommen på seks års fængsel


Ljungman anker dommen på seks års fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stein Baggers forretningspartner Mikael Ljungman får seks års fængsel for groft bedrageri, men anker dommen til Østre Landsret. Han varetægtsfængsles.

Seks år i brummen. Sådan lyder dommen over Mikael Ljungman, Stein Baggers svenske forretningspartner, i Retten i Lyngby. Dermed er endnu et punktum sat i en af Danmarkshistoriens mest spektakulære erhvervsskandaler. Der åbnes dog et nyt kapitel i Østre Landsret, for Ljungmans forsvarer Ebbe Mogensen ankede dommen på stedet.

Mikael Ljungman kendes skyldig i alle ni punkter i anklageskriftet. Han skal betale 200 millioner kroner til IT Factorys konkursbo.

Det var en bleg Mikael Ljungman, der modtog dommen. Ljungmans kone var også til stede i retten, og hun brød grædende sammen, da dommen blev læst op. Efterfølgende faldt de to hinanden i armene, og Ljungman trøstede sin kone.

Ljungman blev varetægtsfængslet i fire uger efter dommen blev afsagt. Dommer Karen Hald vurderede, at der var fare for, at han ville stikke af, hvis han blev løsladt.

Anklager Per Justesen havde krævet en straf på mere end syv års fængsel til Ljungman, som var tiltalt for bedrageri for mere end en kvart milliard danske kroner i forbindelse med IT Factory-skandalen.

Ljungmans forsvarer, Ebbe Mogensen, krævede derimod Ljungman frifundet. Han har forklaret, at Ljungman som alle andre lod sig føre bag lyset af den karismatiske Stein Bagger, og at han end ikke var klar over, at deres forretninger sammen byggede på et ulovligt grundlag.

Men den forklaring købte dommer Karen Hald altså ikke.

Mikael Ljungman har siddet varetægtsfængslet i Danmark siden juli sidste år. Den tid kan han formodentlig trække fra sin straf.

45-årige Mikael Ljungman er i forvejen idømt 10 måneders fængsel for erhvervssvindel i Sverige. Han er desuden fradømt retten til at drive forretning som direktør for sine mange selskaber.

Ljungman anker dommen på seks års fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce