Dobbelt så meget tog-graffiti

Hærværket varierer i størrelse, men det er et evigt irritationsmoment for DSB, at ellers velfungerende tog skal sendes på værksted for at få fjernet graffiti.
Foto: Jørgen Hansen

Dobbelt så meget tog-graffiti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 gange om året må et tog fra Svendborgbanen tages ud af drift på grund af graffiti

Fyn: Det er langt fra unormalt at køre med et tog, der i større eller mindre grad er blevet dekoreret af en spraydåse.

På Svendborgbanen fragter togtypen Desiro flere gange om dagen passagerer fra Odense til Svendborg, og tilbage igen. Flere gange om året er det dog nødvendigt at tage et togsæt ud af drift. Ikke fordi, det ikke kan køre, men fordi der har været en eller flere "kunstnere" forbi Odense Banegård, hvor togene holder for natten. Her bliver 80 tog om året udsat for hærværk, der koster tid, penge og frustrationer hos DSB.

Det skriver Fyns Amts Avis.

- Før 2008 var det cirka 40 tog om året, men i 2008 og 2009 har det været godt 80 tog om året, forklarer Anita Pedersen, konsulent på graffiti og hærværk på tog ved DSB. Hun fortæller, at hærværket varierer i størrelse, men at det er lige irriterende, hver gang et ellers velfungerende tog skal sendes til for eksempel Fredericia, hvor DSB har et særligt værksted, der tager sig af rens og rengøring af de overmalede tog.

Bliver man stillet til ansvar for at have hærget et tog, mødes man af et solidt erstatningskrav fra DSBs side, og det er stort set ligegyldigt, om man "kun" har skrevet sit navn eller malet et helt landskabsmotiv.

- Har du haft den rigtig store pensel fremme, bliver det selvfølgelig et større krav. Men maler man 8-10 kvadratmeter koster det mellem 20.000 og 30.000 kroner, fortæller Anita Pedersen.

Pengene går til rens af vogn, mandtimer og en post, som DSB kalder for afsavns­erstatning, den tid, det ellers velkørende tog, bliver holdt ude af den daglige drift.
Foto: Jørgen Hansen

Dobbelt så meget tog-graffiti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce