I den nærmeste fremtid bliver du tvunget ud i et svært dilemma, når du sætter dig til rette foran computeren.
I den nærmeste fremtid sætter din computer dig overfor et noget uvant valg:

"Vælg web-browser" beordrer den i et skarpt tonefald. På godt dansk; vælg det program du bruger til at gå på nettet med. Det skriver Urban.

Omtrent 75 % af danskerne benytter den internet-browser, der er indsat som standard på computeren - i praksis betyder det, at Microsofts Internet Explorer dominerer danskernes færden på internettet.

I praksis betyder det nærtforestående spørgsmål, at man som internet-surfer får valget mellem fem forskellige browsere, Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apples Safari og Opera.

Grunden til spørgsmålet, der sikkert vil forvirre mange computer-brugere, skal findes i en afgørelse i EU-regi, hvor man kort sagt vil forsøge at nedbryde Seattle-baserede Microsofts monopol på browser-markedet.

Beslutningen huer da heller ikke Microsoft, der frygter, at brugerne bliver mere forvirrende end, hvad godt er.

- Det bekymrende er, at langt de fleste ingen anelse har om, hvad en browser er. Og det er et utroligt dårligt grundlag for at vælge ’rigtigt’. Derfor lancerer vi nu en massiv kundeservice om browservalget både på nettet og via telefon«, udtaler Microsofts danske divisionschef Mortimer Liebman til gratisavisen Urban.

Fremtiden for den klassiske Internet Explorer er altså ukendt indtil danskerne har truffet deres endelige valg.
  • fyens.dk