Egense-Rantzausminde Foredragsforening begynder ny sæson
EGENSE: Egense Rantzausminde Foredragsforening tager torsdag hul på sin sæson nummer 106. Nok er foreningen den ældste af sin slags, men som formanden, sognepræst Mogens Mye, siger, er den spillevende.

Sæsonen indledes med et foredrag af forfatter, cand. polit og ph.d. i international økonomi, Hans Kornø Rasmussen. Han taler om den danske stamme - dem og os - det multietniske samfund. Kornø Rasmussen forsøger på at give et bud på, hvor den multetniske fremtid ser ud.

Torsdag den 13. november kan man møde den kendte juraprofessor Eva Smith sammen med datteren, dokumentarfilminstruktør Cathrine Asmussen. De har skrevet samtalebogen »...mens tid er«, som blev til under et besøg i Grønland.

Julemødet er den 11. december. Pensioneret sognepræst Inge Lorentzen, Rønne, causerer med humor og alvor over emnet gammel og glad. Hun henvender sig ikke kun til de ældre, men til en hver, der håber at blive gamle og til alle, der har gamle i deres omgangskreds.

Igennem flere sæsoner har et fast programpunkt været Nyt fra Christiansborg. Den 8. januar kommer folketingsmedlem Eyvind Vesselbo (V), som er formand for bl.a. det energipolitiske udvalg.

Foredrag om Tankefuld

Den 12. februar er et lokalt emne på programmet. Sekretariatsleder Poul Mathisen fortæller det nyeste om det store Tankefuldprojekt.

Sæsonen slutter i marts med foredraget Dengang. Det er kortfilminstruktør og forfatter Ebbe Larsen, der tager udgangspunkt i filmserien Dengang, som siden 1997 er udkommet med syv titler. De usminkede og umiddelbare filmoptagelser skildrer en dansk virkelighed, som man kunne opleve den for bare 50 år siden.

- Der garanteres et spændende og fængslende foredrag med en nostalgisk rejse tilbage i tiden, siger Mogens Mye.

Samtlige foredrag begynder kl. 19.30 i Egense Forsamlingshus,.
  • fyens.dk