Lokalområdet har syv talentfulde fodbolddrenge med på tre forskellige hold fra Svendborg, når pokalfinalerne spilles på søndag
FAABORG: På søndag spilles der finaler i den fynske pokalturnering for ungdomshold i foldbold. For første gang nogensinde har Svendborg fB hold med i finalerne i tre forskellige rækker, og Faaborg har sin store del af succesen.

Ikke færre end syv af de drenge, der spiller med, har nemlig fået deres fodboldopdragelse i lokalområdet.

Satser på fodbolden

Men Faaborg FB&IF skal ikke gøre sig for store forhåbninger at de talentfulde drenge vender hjem og løfter førsteholdet videre fra serie 1. Ambitionerne går i en anden retning, for drengene deler drømmen om en professionel fodboldkarriere.

- Der er vist ikke nogen af os, der ikke har en professionel karriere, som det store mål, siger Martin Madsen, 17 år.

Tobias Andersen, 16, har allerede satset stort på sine drømme:

- Jeg startede på gymnasiet i Faaborg, men jeg kunne ikke rigtigt få det til at passe med træningstiderne i Svendborg, så nu er jeg stoppet og går i stedet i 10. klasse i Svendborg, fortæller han.

Flere af drengene har forsøgt sig i andre klubber, blandt andet i OB. En af dem er Kristian Olesen, 16:

- Men der er nemmere at få til at passe med skolearbejde og busser i Svendborg, og så har klubben nogle kanongode trænere. Svendborg fB gør virkelig noget ud af sin talentudvikling. Udfordringen i Svedborg er noget større end i Faaborg. Hvis man kommer fra en lille by og gerne vil udvikle sig fodboldmæssigt, så er man nødt til at rejse efter det, siger han.

Byen er bandlyst

De mange timer i busser til og fr Svendborg hver uge, ser gutterne ikke som noget stor offer, men der er andre:

- Det med at gå i byen, går altså ikke, så skal det i hvert fald være i sommerferien, og gør man det for meget, så straffer det altså også én, når man møder til træning igen, men hvis man brændende ønsker sig noget, så må man også være parat til at betale prisen for det, lyder det målbevidst fra Martin Madsen.
  • fyens.dk