Grevinde med virkelyst og krejlermentalitet

Kirsebærvinen er lavet efter en gammel opskrift fra Mette Ahlefeldt-Laurvigs slægt, Lerche-Lerchenborg. Familien leverede gennem mange år kirsebær til blandt andet Heering, og fik på et tidspunkt den idé at lave sin egen kirsebærvin.
Foto: Jørgen Outzen

Grevinde med virkelyst og krejlermentalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette Ahlefeldt-Laurvig har lanceret kirsebærvin og kildevand, så turister kan købe souvenirs fra Tranekær

TRANEKÆR: Grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig på Tranekær Ladegård er vokset op med turisme.

Hun er ud af slægten Lerche-Lerchenborg, hvis slot Lerchenborg ved Kalundborg under hendes opvækst var en stor turistmagnet med herregårds bed and breakfast, Europas største rosenhave, udstillinger, musikdage og julemarked. Derfor faldt det hende naturligt at sige ja til at blive medlem af den initiativgruppe, der arbejder på at skabe nyt liv i Tranekær.

Efter et af initiativgruppens første møder fik Mette Ahlefeldt-Laurvig den idé at overføre Lerchenborgs berømte kirsebærvin, som hendes familie netop havde stoppet produktionen af, til Tranekær.

For hende er der ikke langt fra tanke til handling, så for en måned siden var den nye kirsebærvin med smuk Tranekær-etiket tegnet af grafiker Ole Johnsen, Lejbølle, på gaden. Nu har turister mulighed for at købe en souvenir i nydelsesklassen med hjem fra slotsbyen.

- Kirsebærvinen er unik for Tranekær, ligesom den før var unik for Lerchenborg, siger Mette Ahlefeldt-Laurvig, der er nøjeregnende med, hvor det nye produkt bliver sat til salg.

Blandet landhandel

Kirsebærvinen kan kun købes i slotsbyen, hos Guldtranen, i Skvatmøllen, på Sukkerfabrikken, i Herskabsstalden og hos Erik Arnhardt i den gamle smedie på Stengadevej.

Desuden har restauratør Christian Pichardt i Rudkøbing fået lov til at forhandle den.

Men som Mette Ahlefeldt-Laurvig selv siger, kan man jo ikke gå og drikke kirsebærvin hele dagen. Derfor har hun også lanceret vandflasker med Tranekær-etiketten og sloganet "Vand - naturligvis".

- Egentlig kom det sig af. En af Christians folk faldt om, fordi han var dehydreret, og derfor bestilte han en palle vandflasker. Men så fik jeg den idé, at få Ole Johnsen til at designe vores egen etiket, så nu sælger vi også vand, siger Mette Ahlefeldt-Laurvig.

I sin bogstaveligt talt blandede landhandel har hun også hundehvalpe af racen irsk setter, ligesom hun sælger økologisk hestefoder fra det tyske firma St. Hippolyt, som importeres til Danmark af travtræneren Jørn Laursen, ham med Tarok.

Som om det ikke var nok med salg af kirsebærvin, vand, hundehvalpe og hestefoder ved siden af rollen som hustru, mor til fem sammenbragte børn og et snart fuldført studium som psykoterapeut, har Mette Ahlefeldt-Laurvig masser af ideer på lager.

- Nogle af dem bliver til noget, andre bliver på idéstadiet, siger hun.

En af grevindens nyeste ideer er tanken om eget hestestutteri. Foreløbig har hun to tyske Holstener-hopper med fine afstamninger, som hun vil bruge til avl. Næste sommer skulle der gerne gå to føl i en af grevskabets folde.

Virke nær hjemmet

Christian Ahlefeldt-Laurvig kalder kærligt sin hustru for en krejler og forsøger at holde snor i hendes virkelyst ved at stille spørgsmål om budget og dækningsbidrag, inden hun går i gang.

Men det tager hun ikke ilde op.

- Jeg vil gerne skabe mit virke her, hvor jeg bor. Jeg har ikke lyst til at skulle køre langt efter et arbejde, så jeg ikke kunne være ret meget hjemme. Jeg elsker mit liv med Christian og på Langeland, siger Mette Ahlefeldt-Laurvig, der netop er blevet protektor for Home-Start med hovedkontor i Svendborg.

Organisationen finder besøgsvenner til trængende familier med småbørn. Nogle vil måske kunne huske, at Home-Start var med i tv-programmet "Den Hemmelige Millionær" på TV2.

Af greveparrets i alt fem børn bor kun Mettes datter Emilia på ti år og Christians otte-årige datter Mathilde hos dem. Mettes sønner, Ditlev (16) og Frederik (14), går på Herlufsholm Kostskole, og Christians yngste datter Clara (syv) bor hos sin mor i København.

- Ofte er de her alle fem, og så er der virkelig liv i huset. Vi har jo også to hunde, en kat, to hopper og en pony, og indtil for nylig har der også været ti hundehvalpe, så der er nok at se til, men det er pragtfuldt, siger Mette Ahlefeldt-Laurvig.

- Hvis jeg kan skabe mig et virke her med salg af forskellige ting og psykoterapien, så har jeg alt, hvad jeg kan ønske mig.

Grevinde med virkelyst og krejlermentalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce