I kølvandet på økonomisk nedtur for det 35 år gamle Svendborg-firma, handlede en flok medarbejdere på egen hånd og blev bortvist for illoyalitet. Ny adm. direktør spår allerede nu bedre økonomi
SVENDBORG: Fire medarbejdere i Diana Jagtrejser ved Svendborg er blevet bortvist fra firmaet. Flere af dem havde været ansat i mange år.

Bortvisningen kom i kølvandet på en økonomisk nedtur for selskabet, der kom ud af 2007 med et underskud på 5 millioner kroner før skat mod et overskud på 500.000 kr. i 2006.

Og en egenkapital i minus på 700.000 kr. mod plus 3,3 millioner kr. året før, ligesom det efter krav fra Rejsegarantifonden har været nødvendigt at tilføre ny ansvarlig lånekapital på 5 millioner kroner fra moderselskabet Diana Travel Group Sweden AB.

Diana Jagtrejser blev samtidig den 23. juni sat på observationslisten hos den skandinaviske børs First North, fordi selskabets oplysninger om organisation og økonomi ikke lever op til børsens krav.

Undersøgte konkurs

Ifølge anonyme kilder, der har henvendt sig til Fyns Amts Avis, har de nu bortviste medarbejdere været så dybt frustrerede over selskabets økonomiske situation med ubetalte regninger i massevis, sure kunder og sure partnere samt dårligt arbejdsklima, at de på egen hånd begyndte at undersøge, hvad der kunne gøres, hvis Diana Jagtrejser trådte i betalingsstandsning og måske endte i en konkurs.

Det fik ledelsen nys om, og medarbejderne blev bortvist.

- Det er korrekt, at vi har bortvist fire medarbejdere, fordi vi har fundet, at de har gjort sig skyldige i illoyalitet. Og det er også sandt, at vi har haft en periode, hvor vi på grund af vores manglende likviditet har haft besvær med at betale vore regninger til tiden. Men vi ønsker ikke at uddybe baggrunden for bortvisningen nærmere. Vores advokat er ligesom de bortviste medarbejderes jurister sat på sagen, siger Diana Jagtrejser A/S's nye adm. direktør Joacim von Bodungen, der tiltrådte i april og netop blev headhuntet for at få Diana Jagtrejsers økonomi og organisation på rette spor igen.

Nye aktier

Han har afløst den tidligere ejer af Diana Jagtrejser A/S, adm. direktør, Mads V. Jørgensen, Thurø, som kun havde været hovedaktionær og direktør et års tid.

Joacim von Bodungen anser nu Diana Jagtrejser på vej op igen. Bestyrelsen for moderselskabet Diana Travel Group vil sandsynligvis i denne uge beslutte en aktieemission på børsen Firth North for at skaffe tilstrækkelig kapital til selskabets fortsatte drift.

- En stor del af kapitalen forventes at tilføres af selskabets nuværende aktionærer, siger Joacim von Bodungen.

Statsaut. revisor Michael Winther Rasmussen, Theill Andersen i København, betinger da også i sin påtegning i årsregnskabet, at der tilføres 4-6 mio. kroner på grund af selskabets anspændte likviditet.

- Regskabet for 2008 bliver bedre. Det kan vi allerede se nu. Vi har oplevet en stigning på kunder på seks procent og sender i gennemsnit lidt over 4000 personer på jagtrejser om året. Vi har fået styr på omkostningerne og indført moderne salgs- og økonomiadministration. Vi har 20 gode medarbejdere ansat. To af dem har vi fået hertil gennem vores opkøb i foråret af det velrenommerede jagtrejsefirma, Dream Hunting. Vi har i den forbindelse også åbnet salgskontor i Polen, siger Joacim von Bodungen.
  • fyens.dk