Egense-Rantzausminde Foredragsforening indbyder til seks spændende foredrag
EGENSE: - 105 år gammel, men spillevende, er det motto, som sognepræst Mogens Mye har sat for Egense-Rantzausminde Foredragsforening.

Den tilbyder i den kommende sæson seks foredrag med overskrifter som Godt nyt for gamle hjerner, Frilandshaven, Vise mænd mod julen, astronomi, indianere og nyt fra Christiansborg.

Det levende ord lever således og har det godt i Egense Forsamlingshus, hvor foredragene holdes - og så er der som foreningens formand, Mogens Mye, gør opmærksom på, lejlighed til at diskutere med foredragsholderen.

Sådan bliver du 100 år

Sæsonen begynder torsdag den 11. oktober, hvor forfatteren, dr. med Henning Kirk kommer med en opskrift på at blive 100 år. Han vil forsøge at forklare det paradoks det er, at forstanden fortsat kan vokse, selv om hjernen skrumper med årene. Han lancerer et nyt begreb: Hjerneøkonomi. Selv om hukommelsen på visse felter kan svigte, kan erfaring og overblik fortsat vokse hele livet. Det er afgørende at have et godt helbred og bruge hovedet. Her spiller den fysiske form en større rolle end hidtil antaget. Henrik Kirk har netop udgivet bogen Huskebogen.

Havenørder sidder klistret til tv, når DR2 sender Frilandshaven. En af hovedpersonerne i de populære udsendelser, Jørgen Skousboe, kommer i foredragsforeningen torsdag den 8. november. Han fortæller om, hvordan en bar mark blev forvandlet til en frilandshave. Dette foredrag arrangeres i samarbejde med Egense Husflid.

Torsdag den 13. december er emnet Med vise mænd på vej til jul. Journalist Anders Laugesen, DR, fortæller ud fra apokryfe evangelier og en portion fri fantasi om de vises mænds rejse frem mod Betlehem, da Jesus barnet var født. Dette møde slutter med sang, lotteri og hygge.

Det nye år begynder den 10. januar med besøg af lederen af Planetariet i København, Bjørn Franck Jørgensen. Han kalder sit foredrag "Da guderne flyttede til Himlen. Astronomiens betydning af udviklingen". Astronomien har været et vigtigt værkøj lige siden mennesker begyndte at organisere sig.

Den 14. februar står Anasazi-land på programmet. Filmmanden Ebbe Larsen, Odense, fortæller i ord og billeder om anasazi-indianerne, der beboede store dele af det sydvestlige USA frem til de engang i 1300-tallet forsvandt i historiens mørke. Ebbe Larsen har besøgt de forladte byer og fortæller også om mødet med nutidens indianere.

Efter dette foredrag er der generalforsamling i foreningen.

Alle foredag holdes i Egense Forsamlingshus og begynder kl. 19.30. 150 kr. for alle seks foredrag, entré til et enkelt: 50 kr.
  • fyens.dk