Faaborg-løber sensationel verdensmester

16-årige Emma Klingenberg fra Faaborg OK på vej mod guldet ved junior-VM i Göteborg som den yngste verdensmester nogensinde. Emma Klingenberg slog 125 konkurrenter, som for de flestes vedkommende er flere år ældre end hende. Man er juniorløber, indtil man fylder 20 år.Privatfoto

Faaborg-løber sensationel verdensmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16-årige Emma Klingenberg fra Faaborg OK vandt til alles overraskelse guld ved sit første junior-VM i orienteringsløb.

GÖTEBORG: Den sydfynske orienteringsløber Emma Klingenberg, der for halvanden måned siden (den 18.maj) fyldte 16 år, blev i går sensationelt den yngste juniorverdensmester nogensinde i orientering, da hun var hurtigst i mål på den 2,8 kilometer lange sprintdistance, hvor man skulle forbi 13 poster i svenske Göteborg.

- Det burde ikke kunne lade sig gøre. Hun er helt ny på juniorlandsholdet, hvor man er junior, indtil man er 20 år. Men hun ramte dagen, siger sportschef Ole Lind fra Dansk Orienterings-Forbund.

Emma Klingenberg, der bor i Ebberub ved Assens og stiller op for Faaborg OK, er selv lige så overrasket over sin guldmedalje.

- Det kommer meget bag på mig. Jeg var med for at lære og have det sjovt. Det kommer som en kæmpe overraskelse for mig, at jeg nu står med guldmedaljen, siger Emma Klingenberg i mobiltelefonen fra Göteborg efter at have besejret 125 konkurrenter.

Lang ventetid i målet

Da hun ikke var spået nogen topplacering, var hun en af de første, der startede på sprinten. Derfor måtte hun vente omkring halvanden time, inden de sidste kom i mål og hun kunne se, at hendes tid på 13 minutter og 40,1 sekunder rakte til guld. Det var blot 1,6 og 2,3 sekunder foran de to nærmeste, Silje Ekroll Jahren fra Norge og Jenny Lönnkvist fra Sverige.

- Jeg følte selv, at jeg løb rigtigt godt på første halvdel af løbet. Men jeg var ikke helt fokuseret på post 9, hvor jeg mistede 15-20 sekunder. Men herefter holdt jeg tungen lige i munden, og jeg gav lige det sidste på stævnepladsen op mod målstregen, hvor jeg kunne høre en hel masse råbe »Emma, Emma.«

Omkring 150 danskere var på plads på tilskuerpladserne under den svenske midsommersol.

Guldmedaljen fik Emma Klingenberg om halsen i aftes i forlystelsesparken Liseberg.

- Emma er den yngste individuelle verdensmester nogensinde, fastslår juniorlandstræner Lars Lindstrøm.

- Vi vidste, hun havde potentiale, men hun har ikke så stor erfaring endnu på det her niveau. Derfor var det en stor overraskelse for os, at hun vandt. Hun er god til at løbe og finde vej, men teknisk mangler hun noget i at kunne finde vej og læse et kort, siger Lars Lindstrøm.

- Der er langt fra at være en god juniorløber til at blive en god seniorløber. Men vi kan håbe på, at det lykkes for Emma, siger juniorlandstræneren.

Dansk bronzemedalje

Emma Klingenberg deltager som de øvrige junior-VM-løbere senere på ugen også på mellemdistancen torsdag (kvalifikation i morgen), den lange distance lørdag og stafetten på søndag.

- Sprint er min bedste disciplin, men jeg vil forsøge at gøre det godt på de andre discipliner også, siger Emma Klingenberg efter sit livs løb.

Danmark fik også en bronzemedalje ved førstedagen af VM, da Søren Bobach fra Silkeborg vandt bronze i herrernes sprint. Han vandt junior-VM på mellemdistancen for to år siden som 17-årig.

Danmark er i øvrigt vært for junior-VM i 2010, der skal foregå i Aalborg. Her kan Emma Klingenberg fortsat stille op som junior, da aldersgrænsen er 20 år for juniorløbere.

Faaborg-løber sensationel verdensmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce