Gustav hjem på rekreation

Dyrlæge Mogens Brix, Glamsbjerg Dyreklinik, fulgte i går Gustav hjem til Lyø efter endt behandling.
Foto: Torsten Cilleborg

Gustav hjem på rekreation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyrlæge Mogens Brix fra Glamsbjerg transporterede selv den forbidte gås til Lyø efter endt behandling

LYØ: Lyøs maskot, den tamme grågås Gustav, er hjemme igen efter endt behandling hos dyrlæge Mogens Brix, Glamsbjerg Dyreklinik. Dyrlægen tog selv med færgen fra Faaborg i går, for at følge Gustav hele vejen til Lyø, hvor han nu er overladt til Mona Enghus' varetægt. Hun skal sikre gåsen den fornødne pleje og restituering, så han genvinder fuld kampform.

- Efter omstændighederne har Gustav det godt, men han har tabt sig lidt, sikkert fordi han er lidt stresset i uvante omgivelser og uvant behandling, men jeg er overbevist om, at han nok skal komme sig helt, lyder det fortrøstningsfuld fra dyrlægen, der har behandlet Gustav for sårskader og med antibiotika, efter den fredsommelige gås for en uges tid siden blev skambidt af to gravhunde, som en gæstesejler havde bragt med sig til idyllen i Ø-havet.

Han humper stadig

Gåsen humper stadig en del på venstre ben, fordi den under overfaldet pådrog sig nerve og muskelskader. Følgelig skal han genoptrænes, og til det formål har Mona Enghus allieret sig med SuperBrugsen i Faaborg, der i den gode sags tjeneste har sponsoreret et badebassin, som Gustav kan padle rundt i i ro og fred.

Det bliver formentlig ejeren til de to hunde eller hans forsikringsselskab, der får den endelig regning for Gustavs omhyggelige pleje.

- Man skal jo have ansvarsforsikring på sin hund, men hvem der skal betale regningen har ikke været afgørende. Gustav har jo en særlig status på Lyø, så det har bare handlet om at få ham rask, siger dyrlæge Mogens Brix.

En venlig gås

Han har været glad for opgaven:

- Det er en opgave lidt ud over det sædvanlige, og man har jo valgt dette fag, fordi man godt kan lide at have med dyr at gøre. Gustav er en meget venlig gås. Min datter var faktisk ikke meget for, at vi måtte tage afsked med ham, fortæller dyrlægen.

Gustav menes at være omkring fire år gammel. Ifølge Mogens Brix kan en gås sagtens blive 30-40 år, så Gustav har altså mange gode år foran sig, men mindre han kommer ud for nye voldsomme tildragelser.

Gustav hjem på rekreation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce