Tiden vil vise, om Gustav bliver frisk nok til at fortsætte sin tilværelse som havnegås på Lyø
LYØ/FAABORG: Under normale omstændigheder ville en grågås med de skader, Gustav fra Lyø har, være blevet aflivet. Med Gustav er det anderledes. Han bliver behandlet efter alle kunstens regler, oplyser dyrlæge Mogens Brix.

- Gustav får særbehandling, fordi han er en tam grågås, og vi ved jo, at der er mange på Lyø, der holder øje med, hvordan det går med ham, oplyser dyrlæge Mogens Brix.

Hele Lyøs maskot, den tamme vildgås, der i fem år har spankuleret rundt ved havnen, er blevet skambidt af to gravhunde. Gustav er nu indlagt på dyrehospital og er under behandling med antibiotika og smertestillende medicin.

Gåsen Gustav er egentlig en vild grågås, men han er usædvanlig ved, at han er vant til mennesker. Alle på Lyø kender den glade gås, som i omkring fem år har spankuleret rundt på havnen. Men mandag gik det galt.

- To gravhunde, som kom med en sejler, overfaldt gåsen Gustav. Han er populær og har samme status som for eksempel min kat, - så hele Lyø er på den anden ende, fortæller købmand Palle Volder.

En øboer har passet Gustav de første par dage, til den kunne komme med færgen. Den er nu indlagt på dyrehospitalets afdeling i Glamsbjerg, hvorfra vi har en frisk bulletin:

- Gustavs almenbefindende er fint. Han spiser og drikker, og hans sår er ok. Men det halter stadig med venstre ben i bogstavelig forstand, oplyser dyrlæge Mogens Brix.

Gåsen Gustav er blevet bidt i venstre ben oppe ved lårbenet. Han er halt, men der er ikke noget brækket.

Imidlertid har han fået en alvorlig nerve- og muskelskade, og har problemer med at fremføre benet og støtte på det.

- Her til morgen er Gustav imidlertid begyndt lige så forsigtigt at bevæge benet, så der er lidt fremgang at spore.

Og det er netop det springende punkt, hvor stor nerve og muskelskade der er sket, og om benet kan komme sig. Hvis ikke kan det blive nødvendigt at aflive Gustav.

- Men lad os nu se, vi har sat alle sejl til, for vi ved jo, at Gustav er en ganske særlig gås, siger dyrlæge Mogens Brix.
  • fyens.dk