Hårde drenge på blød ferie


Hårde drenge på blød ferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FERIETUR: Otte-ni belastede Vollsmosedrenge skal til Jylland. Pris: Ca. 250.000 kr.

ODENSE: Der er ingen stroppetur over Odense Kommunes planer for sommerferien for en gruppe belastede unge fra bydelen Vollsmose i år.

Tværtimod skal drengene i modsætning til sidste år på almindelig dansk sommerferie i Jylland med is, sand og badeland. Og efter hvad Stiftstidende erfarer bliver prisen for sende drengene væk fra området, så de ikke laver ballade kun en tredjedel af, hvad den meget omtalte Sverigestur kostede sidste år.

Odense Kommune arbejder lige nu på at lave et tilbud til otte-ni drenge fra Vollsmose. Nogle af dem var også med i Sverige sidste år.

Af sted to og to

Men i modstæning til sidste år, vil de i år ikke blive sendt af sted sammen på ferie.

- En af de lektier, vi har lært af sidste år, og som vi også har skrevet ind i vores manual er, at de skal sendes af sted i mindre grupper, typisk sammen to og to, siger direktør i børne- og ungeforvaltningen i Odense, Peter Steen Jensen.

Ifølge ham er der ikke taget endelig stilling til udformningen af ferieturen for drengene.

Ingen pædagoger med

Men det bliver formentlig den tidligere jægersoldat, Bjarne Johannesen, der skal arrangere drengenes ferie.

Johannesen, der har base i Nordjylland, havde sidste år fem drenge fra Vollsmose på ferietur i Jylland og har tilbudt Odense Kommune at lave en tur for de otte-ni drenge i år.

- Det er nogle herlige unger at være sammen med, hvis bare man tager dem rigtigt. Vores tilbud går ud på at få nogle gode oplevelser og holde sommerferie i Danmark, præcis som man ville gøre i en almindelig familie. Det handler om at få lidt ro på, siger Bjarne Johannesen.

De voksne, der skal være sammen med Vollsmose-drengene, har ikke nogen pædagogisk uddannelse. Men de er ifølge Bjarne Johannesen "voksne fornuftige og tålmodige mænd, der har gået i livets skole".

Intet Q-Courage-tilbud

Hans tilbud er på fire uger med start i begyndelsen af juli og prisen er cirka 250.000 kroner.

Til sammenligning kostede Sveriges-turen sidste år op mod 800.000 kroner. Turen var planlagt som en vildmarkstur tre uger i den svenske ødemark med actionprægede aktiviteter, men efter to uger gik fire af drengene amok, fordi de ville hjem, og de kom i klammeri med de voksne tur-ledere. Det endte med, at drengene blev anholdt af svensk politi og senere dømt for vold mod de voksne.

Firmaet Q-Courage, der arrangerede turen sidste år, har slet ikke givet tilbud på noget ferieophold for de belastede Vollsmose-drenge i år.

- Vi har en løbende dialog med Odense Kommune, men ovenpå sidste års oplevelser, syntes vi, det var bedst ikke at lave noget i år, siger Bent Kock Nielsen, direktør i Q-Courage.

Hårde drenge på blød ferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce