Dødsfald


Dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hans Blangstrup Christensen, Assens

Forfatter Hans Blangstrup Christensen, Korsvang, Assens, er død, 72 år.

Hans Blangstrup Christensen var som forfatter siden 1959 kendt for sine mange julenoveller i bl.a. julehæfterne »Ved Julelampens Skær« og »Julegæsten«. Desuden leverede han mange noveller til ugeblade, især mange til Ugebladet Hjemmet. Hans produktion blev på over 100 noveller og en roman, »Klitbarnet«. Typisk for hans noveller var, at de alle endte lykkeligt.

Afdøde efterlader sin hustru og øvrig familie.

Grethe Iversen, Brobyværk, tidl. Nr. Broby

Grethe Iversen, plejehjemmet Åløkkeparken, Brobyværk, er død, 83 år.

Grethe Iversen blev født på Amerikagården ved Nr. Broby. Efter giftermålet med Aksel Iversen købte de hendes fødegård og havde en produktion af korn og roer samt køer og grise. Efter salget af gården i 1985 flyttede parret til en bolig på Dæmningen i Nr. Broby. Hun var tidligere medlem af Flemløse Sangkor og afløste til tider i Nr. Broby Kirkes kor ved gudstjenester.

Grethe Iversen mistede sin mand i 1999 og flyttede fire år senere ind i en bolig på plejehjemmet Åløkkeparken i Brobyværk.

Aage Hansen, Flemløse

Aage Hansen, Flemløse Plejehjem, Flemløse, tidligere Blangstrup ved Assens, er død, 85 år. Han efterlader børn, svigerbørn og børnebørn.

Tidligere minister Ove Guldberg

Forhenværende minister, cand.polyt. og cand.jur. Ove Guldberg, Nexø, er død, 89 år.

Ove Guldberg var minister for offentlige arbejder under VKR-regeringen 1968-71, udenrigsminister i Hartling-regeringen 1973-75 og medlem af Folketinget og Europa-Parlamentet, valgt for Venstre. Han var oprindeligt konservativ og opstillede til valg første gang i 1947, men skiftede til Venstre og blev første gang medlem af Folketinget i 1964. Fra 1973 var han medlem af Europa-Parlamentet og vicepræsident fra 1975-77. Desuden var han formand for Den Danske Komité for en Europæisk Union og stifter og talsmand for Borgerretskomitéen af 5. juni 1994.

Ove Guldbergs exit fra dansk politik er mindre glorværdigt. I den såkaldte Frikortsag fra 1976, blev det afsløret, at Guldberg havde fået rejserefusion fra Europaparlamentet, mens han som bestyrelsesmedlem i SAS-koncernen havde fløjet gratis.

Ove Guldberg flyttede i 1987 væk fra Danmark. Først til Irland og senere til Spanien. Herfra førte han, uden succes, flere retssager mod Danmark.

I 1997 taber Guldberg således en sag mod den danske stat om valgret for danskere, der bor i udlandet.

Et år senere, i 1998, tabte Guldberg endnu en sag. Denne gang en skattesag, fordi han ikke vil betale skat af sin ministerpension.

For godt fem år siden flyttede han sammen med sin kone tilbage til Danmark for at bosætte sig i Nexø på Bornholm.

Ove Guldberg havde en lang erhvervskarriere, inden han blev valgt til Folketinget. Han var i mange år direktør i Dansk Ingeniørforening, siden i Foreningen af Rådgivende Ingeniører og i A/S Dansk Ingeniørforenings Hus. Han var i en periode præsident for Civilforsvars-Forbundet og forfatter til bøgerne "Planlægning i det moderne samfund" og "Det uregerlige Danmark."

Dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce