Frygt hos fængselsansatte efter nyt brutalt overfald

Et af de bedste spor, politiet har efter gerningsmanden til overfaldet på overvagtmester Bjarne From Nielsen i går morges, er aftryk af hans sko eller støvler. Aftrykket er under spanden her i indkørslen til overvagtmesterens hus, hvor han blev slået ned.
Foto: Peter Leth-Larsen

Frygt hos fængselsansatte efter nyt brutalt overfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FRYGT: 62-årig ansat ved Nyborg Statsfængsel tævet med jernstang ved sit hjem

Overfaldet i går på en overvagtmester ved Nyborg Statsfængsel har skabt frygt blandt hans kolleger i fængslet. Det skyldes bl.a., at det kun er et par måneder siden, at fængslets inspektør var udsat for et lignende overfald.

- Hvad bliver det næste? Først bliver vores inspektør, Jens Tolstrup, overfaldet foran sit hjem i Nyborg og slået i hovedet med en jernstang af en ukendt gerningsmand, der lå på lur. Nu sker det samme for en menig medarbejder. Det er forfærdeligt, og der skal ikke herske tvivl om, at alle vi godt 300 ansatte nu virkelig er utrygge, siger fællestillidsmand H.C. Hansen, der mest tror på, at der er tale om organiserede straffeekspeditioner bestilt af indsatte. Men han ikke vil afvise, at de to overfald kan være begået af gale folk, der har set sig sure på inspektøren og overvagtmesteren.

- I hvert fald er det sikkert, at ingen af de to overfald er særlig modigt lavet. At ligge i baghold og slå totalt sagesløse folk ned, det er bare for lavt, siger H.C. Hansen, der ikke lægger skjul på, at han frygter, hvad der kan ske med ansatte på statsfængslet fremover.

Fængselsinspektør Jens Tolstrup, der så småt er startet på arbejde igen, havde i går kun den kommentar til det nye overfald: - Det er så trist.

Slået i hovedet

Den 62-årig overvagtmester blev tidligt i går morges overfaldet og slået flere gange i hovedet med en jernstang . Overfaldet skete uden for hans hjem på Pilevænget i Ullerslev, da han var i gang med at åbne porten til sin garage.

Da meddelelsen om overfaldet nåede statsfængslet, blev meldingen blandt den overfaldnes kolleger modtaget med afsky og frygt.

Formanden for Dansk Fængselsforbund, Carsten Pedersen, ser indtil videre på overfaldene som et fænomen, der er afgrænset til Nyborg.

-Vi har set andre eksempler, hvor ansatte og deres ejendele er blevet angrebet uden for tjenesten. Men de to tilfælde fra Nyborg er klart det groveste, vi endnu har oplevet. Når man slår en ældre mand i hovedet med en jernstang, ved man reelt ikke, hvor alvorlige konsekvenser det kan have, siger han.

Fangerne i Nyborg Statsfængsel ønsker ikke umiddelbart direkte at tage afstand fra overfaldet.

- De seneste måneders meget intense og trykkede stemning i fængslet kan føre til, at enkeltpersoner udfører handlinger, som for udenforstående kan virke voldsomme og forkerte, men for folk, der kender fængslet indefra, ser tingene anderledes ud, siger fangernes fællestalsmand, Frank Iversen.

Også andre, som Stiftstidende har talt med, kæder de to grove overfald sammen med forholdene bag murene. Men de konservatives retsordfører Helge Adam Møller advarer mod den kobling.

-De to overfald kan vise sig at være én voldspsykopats værk, og så skal man ikke begynde at give det alle mulige andre årsager og handle ud fra det, siger han.

Frygt hos fængselsansatte efter nyt brutalt overfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce