Foskamøllen er solgt til Valsemøllen A/S

Svendborg Boghvede- & Havremølle ved Østre Havnevej har et moderne produktionsapparat og med nogle få medarbejdere ekstra, kan der produceres masser af havregryn i bygningen.
Foto: Hans Sturesson

Foskamøllen er solgt til Valsemøllen A/S

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal produceres flere havregryn og »Møllerens Gule Ærter« på Svendborg Havn, siger køber

nSVENDBORG: Den eneste aktive - af Svendborgs tidligere mange møllerivirksomheder - Svendborg Boghvede & Havregrynsmølle A/S (i folkemunde Foskamøllen) på Østre Havnevej er solgt.

Men det betyder ikke, at det er slut med produktion af havregryn og forkogte gule ærter i Svendborg - snarere tværtimod. Køberen er Valsemøllen A/S i Esbjerg, der er storleverandør af mølleriprodukter til bagermestre, industri, müsli-producenter og detailmarkedet.

- Vi har købt den med den intention at sætte mere gang i produktionen af primært havregryn. Der er et voksende marked for morgenmadsprodukter, som vi gerne vil imødekomme, siger adm. direktør for Valsemøllen, Niels Brinch-Nielsen til Fyns Amts Avis.

Fart i de gule ærter

Virksomhedens hovedprodukt er »Møllerens Gule Ærter«. - Det er et nicheprodukt, men mærket er markedsledende, så den produktion vil vi opretholde, og måske også prøve at sætte lidt mere skub i salget, siger direktøren.

Svendborg Boghvede- & Havremølle var i en lang årrække en del af Kellogg's, men da Kellogg's lukkede i Svendborg, købte virksomhedens tidligere fabrikschef, Ove Boenæs, fabrikken og videreførte produktionen af »Foska Havregryn« og Møllerens Gule Ærter. Det lykkedes han dog ikke at få de tidligere så populære Foska-pakker tilbage på hylderne hos de store kæder, så produktionen har i de senere år været begrænset.

Niels Brinch-Nielsen er heller ikke sikker på, at der skal satses kraftigt på at markedsføre Foska igen.

- Men det er sjovt, at når man taler med folk + 50 får de nærmest julelys i øjenene, når man nævner Foska, siger han.

Realistisk set skal det næsten fuldautomatiske produktionsapparet i den tårnhøje silobygning på Svendborg Havn dog først og fremmest bruges til at styrke udviklingen af de specialprodukter inden for havregryn, som Valsemøllen er stærke på i forvejen.

Et par medarbejdere har hidtil klaret produktionen i Svendborg. Hvis afsætningen af produkterne går efter planen, satser Valsemøllen på at udvide staben.

- Men produktionen er næsten fuldautomatisk, så det bliver ikke det store antal, man skal sætte næsen op efter, understreger Niels Brinch-Nielsen. Virksomhedens allermindste nicheproduktion - boghvede - vil direktøren ikke love, at man fortsætter med at producere.

Det har ikke inden redaktionens slutning været muligt, at træffe Ove Boenæs for en kommentar til handelen.

Niels Brinch-Nielsen ønsker ikke at oplyse, hvad han har givet for virksomheden på Svendborg Havn, men han er ikke blind for, at bygningen har en enestående beliggenhed. - Men vi har købt den for at producere, understreger han. Foreløbig ligger det fast, at den gamle Svendborg-virksomhed fusioneres ind i Valsemøllen A/S, som bliver det fortsættende selskab.

Foskamøllen er solgt til Valsemøllen A/S

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce