Havens smukke vinterfred er en nydelse


Havens smukke vinterfred er en nydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Birgit Helbo nyder sin komplicerede have, som hun har bygget op fra en ukrudtsbefængt pløjemark Af Camilla Qvistgaard Dyssel

Birgit Helbo nyder sin komplicerede have, som hun har bygget op fra en ukrudtsbefængt pløjemark
Af Camilla Qvistgaard Dyssel

n EGESKOV: De farvestrålende blomster er borte. Lige nu er det hele hvidt, og selv beskæringen, som ellers er en almindelig vintersyssel i haven, er besværlig.

- Så lige nu nyder jeg bare at gå i den. Det skal man huske at gøre med sin have, så det ikke bare bliver pligt, det hele, fortæller hun.

- En have skal have et skelet, et »backbone« som englænderne siger. det giver den karakter, og på den måde får man automatisk også en interessant vinterhave, siger hun. På rundturen udpeger hun den snedækkede bøgehæk.

- Bøgen er jo fantastisk, fordi den beholder bladene om vinteren og får sådan et kobberskær, bemærker hun.Da hun flyttede ind i huset for næsten 30 år siden, var intet klippet i facon. Der var resterne af en gammel køkkenhave, som var vokset til i ukrudt og en græsplæne, der mest af alt lignede en pløjemark.

Ingen penge til haven

- Og jeg havde nul komma nul nul kroner at anlægge have for, fortæller hun. Så de første år gik med at samle lidt frø hist og en stikling pist, læse talrige, tykke havebøger og drømme. Birgit Helbo havde studeret havekunst, da hun læste kunsthistorie ved universitetet, og var derfor fuld af ideer. Men hun drømte i ensomhed, for dengang delte manden , Ulf Jeppesen, ikke hendes interesse.

- Men i 1992 kuppede jeg ham med på en tur til England, hvor vi så på havekunst. Siden er han gået vældig meget ind i det, fortæller Birgit Helbo. Da ægtemanden begyndte at dele interessen, følte Birgit Helbo det mere legalt at bruge penge på sin have. Og hun fik også praktisk hjælp, for Ulf Jeppesen tager sig nu af græsslåning, ukrudtbrænding, sneglebekæmpelse og beskæring af roser. Og alle parrets ferier bliver planlagt med haver som hovedattraktion.

Havens smukke vinterfred er en nydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce