Klimasuperhelte i Kerteminderevy

Iført grønne superhelte-klimadragter med røde kapper er holdet bag årets Kerteminderevy klar: fra venstre er det Kim Henriksen, bag trommerne Gemmer Emil sig. Jannie Fauerschou har det store overblik - forhåbentlig! Liggende er det Alexandre Willaume. På skødet af Susan A. Olsen sidder kapelmester Anja Mathiesen med sin sopransax og efter Sudan står bassisten, Andreas Lassithiotakis, græker af fødsel.
Foto: Pressefoto

Klimasuperhelte i Kerteminderevy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Revydirektør Mads Nørby har bl.a. fået Jannie Fauschou til både at spille med og instruere revyen

Revy på vej

Af Iben Friis Jensen

Selvom der er næsten et halvt år til premieren på årets Kerteminderevy 2010, har revy-direktør og skuespiller Mads Nørby, naturligvis forlængst været i gang med forberedelserne. For naturligvis bliver det fire klima-superhelte med vind i håret og sol på kappen, der skal trykke på latterudløseren på Thornøes Hotel.

Årets scoop er nok den folkekære skuespiller Jannie Faurschou, som ikke bare skal spille revy, men også får sin instruktør-debut i Kerteminderevyen. I øvrigt fylder Jannie Faurschou 60 år i Kerteminde-perioden - uagtet, at hverken figur eller ansigtstræk tilsyneladende er fulgt med tiden. Hun ser stadig lige ungdommelig ud!

Men årsagen til Jannie Faurschous medvirken skal søges længere tilbage i tiden:

- For ti år siden mødte jeg Susan A. Olsen på Filmhøjskolen i Ebeltoft, og fra dengang har jeg pønset på at arbejde sammen med hende, fortæller Mads Nørby.

Planerne fik et ekstra skub, da revydirektøren var på »spionage-tur« til Græsted-revyen i 08, hvor Susan A. Olsen i følge ham var fuldstændig forrygende.

Puslespil

Så Susan var den første, Mads Nørby fik kontakt/kontrakt med. Hun foreslog Jannie Faurschou, fordi de to kvinder sammen har spillet cabaret og revy. Kim Henriksen, der de sidste ti år har været på cabaret-holdet ved Bogense-cabareten, var Mads Nørbys bud på den smukke mand. Ikke mindst fordi han virkelig kan synge... det kan dog alle fire på holdet, forsikrer Mads Nørby, men tilføjer, at Kim Henriksen synger i musical?en Les Miserable på Det Ny Teater og snart også i forestillingen Mary Poppins.

- Jeg har længe forsøgt at få fat i Kim Henriksen, men at hyre revy-skuespillere er lidt af et puslespil, fordi det skal passe ind i skuespillernes øvrige planer. Og Kim har tidligere haft for travlt.

Spottet i Svendborg

Sidste mand på scneen, Alexandre Willaume, fik revydirektøren for alvor øje på i Svendborg. Nemlig da BaggårdTeatret spillede forestillingen Jäger, hvor han spillede sammen med Morten Lützhøft og Jens Andersen.

- Dels spillede han godt, dels leverede han og de to andre drenge et underholdningsbidrag til premierefesten, som var utroligt morsomt og musikalsk, siger Mads Nørby og forklarer, at Alexandre Willaume desuden giver scenen den maskuline power. Han er også kendt som plattenslager i Vupti-reklamerne.

Mads Nørby plejer selv at stå for et indslag på scenen - nemlig Kerteminde-sangen, som han spiller på harmonika.

Samme tekstforfattere

Om han selv skal optræde, om det bliver en anden - eller om Kerteminde-sangen måske slet ikke bliver en del af repertoiret i år, vil tiden og Jannie Fauerschous beslutninger afgøre.

Musikerne er i år kapelmester Anja Mathiesen, som spiller sax og klaver, Andreas Lassithiotakis på bas og Emil Gemmer på trommer, mens teksterne igen forfattes af bl.a. Mogens Økjær og Jacob Morild, mens Mads Nørby også forventer bidrag for sine skuespillerkolleger fra Odense Teater, Peder Dahlgaard og Claus Riis Østergaard.

Thornøes Hotel, Kerteminde

premiere 28. maj

Billetsalget er startet på

DanBillet og Kerteminde Turistbureau

Klimasuperhelte i Kerteminderevy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce