Ældste kapsejlads i generations- skifte


Ældste kapsejlads i generations- skifte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyn Rundt eller Classic Fyn Rundt får nye stævneleder

FYN: Danmarks ældste kapsejlads er Fyn Rundt, som i de seneste år også er kaldt for Classic Fyn Rundt, og nu er der sket et generationsskifte i sejladsledelsen.

Odense Sejlklub begyndte sejladsen i 1934 med start fra naturhavnen Korshavn. I de seneste ti år er sejladsen arrangeret i samarbejde med Kerteminde Sejlklub.

Annelise og Ove Thode Sørensen, Odense Sejlklub, har efter 30 års arbejde med kapsejladsen valgt at skrue ned, ligesom stævneleder Ole Sandberg, Kerteminde Sejlklub, efter ni år vil bruge tiden på sin egen båd.

Ole Sandberg har dog lovet at indgå i planlægningen af næste års stævne og dermed sikres en glidende overgang.

Sejlede bådtaxa

Den nye stævneleder er den 44-årige skibsingeniør Morten H. Grove. Han startede sin sejlerkarriere i Odense Sejlklub. Han har skrevet både nummer-skilte i hånden og sejlet taxabåd, da Fyn Rundt startede fra Korshavn.

Efter at have været rundt i Danmark, har Morten H. Grove meldt sig ind i Kerteminde Sejlklub, hvor familiens Banner 30 Saxe huserer ved tirsdags kapsejladserne.

Nyt tysk samarbejde

- Vi håber at kunne fastholde det nuværende deltagerantal og tiltrække flere udenlandske kap- og tursejlere ved at være blandt de allerførste i Danmark til at tilbyde løb efter IRC-reglen, som er meget brugt i udlandet, siger Morten H. Grove.

Der er indledt et samarbejde med den tyske organisation German Offshore Owners Association, GER-OO, som organiserer tyske IRC-kapsejlere:

- Vi ser frem til at byde dem velkommen i Kerteminde, siger den nye stævneleder.

Ældste kapsejlads i generations- skifte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce