n Havearkitekst Birgit Helbo, som selv har en usædvanlig dejlig have på Sundsgårdsvej i Kværndrup, tilbyder nu et grundkursus for nye haveejere - og andre interesserede med titlen »Hvordan skal løget vende«.
- Jeg fik ideen, da en ung kollega spurgte: hvordan ser skvalderkål egentlig ud?, hvad er en pergola? og hvad betyder remontere?«.

- Selvfølgelig kan alt læses i havebøger og svarene findes på nettet, men det tager tid, og tiden er knap, når man har arbejde, små børn, hus og have. Derfor fandt jeg på dette lille kursus i have for begyndere, begrunder Birgit Helbo.

Kurset henvender sig til havebegyndere i alle aldre.

- Men jeg forestiller mig, at den typiske deltager vil være en yngre kvinde eller mand, som har faet hus og have for første gang.

Måske et par veninder, som vil erstatte shoppingturen med en tur på havekursus i Helbos Have, siger Birgit Helbo.

Kurserne har plads til 10 deltagere og varer tre timer.

- De afholdes hos mig i min have, som dels kan tjene som inspiration, dels bidrage til i praksis at demonstrere de emner, som behandles.

Disse er helt basale temaer som havens indretning, jord, gødning, planter - både dem vi ønsker samt ukrudtet - og hvordan man laver sine egne planter fra frø, stiklinger og løg, men hvordan er det nu, at løget skal vende, spørger Birgit Helbo, som i 2008 valgte at stoppe som gymnasielærer for at gøre sin havepassion til sin levevej.

- Jeg havde da tegnet haveplaner i cirka syv år, og havekurserne er en udvidelse af min virksomhed, hvor jeg samtidig kan trække på min erfaring som lærer, slutter Birgit Helbo.

I 2008 havde Signe Ryge i øvrigt hver måned en fjernsynsudsendelse fra Birgit Helbos flotte og indbydende have.

Kurserne begynder mandag den 17. august og holdes herefter to gange hver måned frem til og med oktober.
  • fyens.dk