Strynø Skole får halv million fra fond


Strynø Skole får halv million fra fond

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsgruppe får penge fra Realdania til at vurdere mulighederne for istandsættelse af den fredede skole

STRYNØ: Fonden Realdania har givet Strynø Beboerforening 500.000 kroner til en forundersøgelse af mulighederne for renovering af den fredede Strynø Skole.

Pengene skal blandt andet bruges til en vurdering af skolens bygningsmæssige tilstand, og af hvilke bygningsdele, der trænger til at blive sat i stand. Desuden skal det undersøges, hvilke hensyn der skal tages, når man renoverer en fredet bygning.

Sluttelig skal der findes en samlet løsning på finansiering af projektet.

Strynø Skole fungerer ud over undervisningssted for 0.-4. klasse som øens samlingspunkt og bruges flittigt af Strynøs mange foreninger. Blandt andet ungdomsklubben, ældreklubben, aftenskolen, biblioteket, skolefritidsordningen og lokalhistorisk arkiv holder til på skolen, der også lægger hus til generalforsamlinger i beboerforeningen, færgeselskabet og majtræsforeningen foruden et årligt byrådsmøde.

Øens familier mødes desuden i stort tal til månedlige fællesspisninger i den gamle bygning.

Skolen trænger imidlertid hårdt til en gennemgribende modernisering, og derfor har Strynø Beboerforening nedsat en arbejdsgruppe, som i samarbejde med Langeland Kommune, der ejer skolen, skal forsøge at finde løsninger på opgaven.

- Med en istandsættelse af den fredede skole vil man ikke kun sikre en del af den nationale kulturarv, men også kunne skabe attraktive rammer for øens skolesøgende børn og for øens kulturelle og sociale liv. På den måde vil man ikke bare konsolidere den positive ø-udvikling, men måske endda kunne forstærke den, hedder det i Realdanias begrundelse for at støtte forundersøgelsen.

Strynø Skole er bygget i 1905, og den blev fredet i 1998. Skolen, der i 1920?erne havde ikke færre end 150 elever, har i det kommende skoleår 22 elever og tilskrives en del af æren for, at Strynø i de senere år har haft relavtiv stor tilflytning af nye børnefamilier.

Strynø Skole får halv million fra fond

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce