Som far så søn

Albert Kristensen kan bedst lide at være ude på arbejdspladserne. Så må papirarbejdet vente til aftenerne og weekenderne.
Foto: Jørgen Outzen

Som far så søn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Albert Kristensen gik i sin fars fodspor, men fik ikke noget foræret - andet end et stort kørekort i konfirmationsgave

TVED: Når man som Albert Kristensen er vokset op i et håndværkermiljøet, lå det ligesom i luften, at han nok skulle følge i far Ejgils fodspor, men først måtte Albert en tur til søs med skoleskibet Georg Stage. Han var kun 16 år, men han passede ikke skolen, og så mente faren, at et sommertogt med skoleskibet nok skulle modne knægten.

- Og det gjorde det vist også nok, siger Albert Kristensen, der på fredag fylder 40 år.
Albert Kristsensen
Albert Kristsensen
Foto: Jørgen Outzen

Mangeårigt parløb

Han bærer ikke nag til faren over, at han i så ung en alder blev sendt hjemmefra; tværtimod har de to i mange år kørt parløb i entreprenørbranchen, som også blev Alberts gebet, og på kontoret hænger et stort flot maleri af Georg Stage, som Albert Kristensen har fået af sin far. Det minder ham dagligt om den tur, der gjorde ham voksen.

Vel hjemme igen kom Albert Kristesten i lære som tømrer hos sin far, der tilbage i 1973 flyttede sin murer-, tømrer- og kloak-forretning fra Lunde til Trappehavevej i Tved. Her boede familien også privat, så Albert lærte hurtigt jargonen blandt håndværkerne.
Albert kristensen
Albert kristensen
Foto: Jørgen Outzen

Uden særlige hensyn

- Jeg blev ikke skånet, fordi jeg var mesters søn. Tværtimod, så blev jeg beordret på arbejde en halv time før alle andre for at gøre bilerne klar, til de mødte på arbejde, fortæller Albert Kristensen, der i konfirmationsgave fik et stort kørekort, som han indfriede, da han fyldte 18 år. Så kunne han også køre firmaets lastbiler og entreprenørmaskiner.

I 1995 blev han uddannet kloakmester og fortsatte i nogle år i farens firma, inden han i 2001 fik lyst til at stå på helt egne ben og derfor startede som selvstændig på Ørbækvej.
albert kristensen
albert kristensen
Foto: Jørgen Outzen

Far kigger ind

- Men det var nu ikke sådan, at vi modarbejdede hinanden, siger Albert Kristensen, der for tre år siden rykkede teltpælene op og flyttede »hjem«, hvor han både overtog privatboligen og erhvervsbygningerne på Trappehavevej, mens Ejgil Kristensen flyttede til Damgårdsvej i Tved. Men »den gamle« kan stadig finde vej.

- Far kommer to gange om dagen og hilser på. Det er hyggeligt, siger Albert Kristensen, der også gerne spiller golf med faren eller står til søs sammen med ham i hans båd. De to er tæt på hinanden, og som Albert Kristensen selv siger: - Han har lært mig det, jeg kan.

Når man er opvokset i det idrætsglade Tved, så tilbringer de fleste mange timer i hallen. Albert Kristensen er ingen undtagelse.

Han har spillet håndbold og dyrket gymnastik, som tilfældet nu er det med hans egne børn.

Han var også, efter endt uddannelse, et halvt år på gymnastikhøjskole i Viborg, men nu bliver det ikke til så megen anden idræt end golf-turene i Gudme og den årlige skitur, der i år gik til Italien sammen med de to ældste af sønnerne. Albert Kristensen har fem børn i alderen to til 16 med Charlotte, der ordner firmaets regnskaber.

Albert Kristensen og hans folk betjener en stor og loyal kundekreds på Sydfyn, som dels hans far, dels han selv har opbygget gennem årene. Lige nu går det ikke så stærkt, som det har gået.

- Det er blevet hverdag, siger Albert Kristensen, der dog ikke klager.

I anledning af Albert Kristensens 40 års fødselsdag den 13. februar holdes der reception i Tved Kros selskabslokaler fra kl. 13 til 17.

Som far så søn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce