Dårlig ryg får bagermester Jens Nørregaard (60) til at stoppe nogle år før planlagt
LANDET: Bagermester Jens Nørregaard har annonceret »Landets bedste bageri« til salg.

Jens Nørregaard, der fyldte 60 i august, havde ellers planer om at blive ved i tre-fire år endnu, men tilbagevendende problemer med ryggen, der blev opereret for nogle år siden, har fået han til at beslutte at sætte bageriet til salg.

- Jeg har haft et par henvendelser, men i begge tilfælde var der problemer med at få købet finansieret. Det er nok det største problem i øjeblikket, vurderer bagermesteren, der til gengæld har tid til at vente til den rette køber dukker op.

Velkørende forretning

Landet Bageri er en velkørende forretning, der har ligget på Biblioteksvej 2 i Landet i 100 år, og Jens Nørregaard er kun den tredje bagermester på stedet. Han har selv haft forretningen i 35 år. Indtil for et par år siden leverede han brød til flere købmandsbutikker i Svendborg og Rudkøbing-området.

- Men så mistede jeg et par gode medarbejdere, og så solgte vi bilen, forklarer han.

Nu er det kun et par restauranter i Svendborg og Rudkøbing, der kommer efter frisk brød. Der ud over er det salg til private.

- Men vi har da den fornøjelse, at der er private kunder, der kommer både fra Svendborg, Tved og Rudkøbing for at købe deres brød, fortæller Jens Nørregaard, der driver bageriet sammen med en voksenlærling.

Lav pris

- Jeg har faktisk en søn, der er udlært bager, men han er søgt over i andet erhverv og gået i tømrerlære. Derfor har vi besluttet af sætte både bageri og beboelse til salg for 2.750.000 kr. Kunderne siger, det er meget billigt, men jeg vil meget gerne have, at der forsat skal være bagerforretning her, og så skal det være så en efterfølger kan forrente det, siger Jens Nørregaard.

Han og hans kone Bodil har en andet hus i Landet, som de kan flytte ind i, når de flytter fra Biblioteksvej.
  • fyens.dk