Fynsk savværk trodser krisen

Slotsplanker er en serie massive plankegulve fra P.A. Savværk A/S, som giver rummene et eksklusivt præg.

Fynsk savværk trodser krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træ fra de 200 år gamle såkaldte Flådeege er med i ny serie massive plankegulve fra P.A. Savværk A/S nær Faaborg. Slotsplankerne produceres af træ fra danske skove

En af landets ældste leverandører af dansk kvalitetstræ, P.A. Savværk A/S nær Faaborg på Fyn, har udviklet en eksklusiv serie massive plankegulve, Slotsplanker, som leveres i bredder helt op til 45 cm.

Når gulvet lægges med færre samlinger imellem de lange og brede planker, træder træets farvespil, årer og struktur i tydelig karakter over de store, ubrudte plader.

Slotsplanker leveres i træsorterne ask, douglasgran og eg, som hver især med deres lyse, nordiske udstråling spiller raffineret sammen med de kontraster mellem lyst og mørkt, som præger moderne boligindretning. Man kan lade gulvet fremstå ubehandlet, så det gennem års brug opnår en smuk, patineret glød.

Eller man kan hvidbehandle eller oliere plankerne og på den måde graduere det visuelle udtryk.

Uanset behandlingen er Slotsplanker nemme at vedligeholde, og de bidrager i hele deres nærmest ubegrænsede levetid til et sundt indeklima i boligen.

Slotsplanker i eg

Vælger man Slotsplanker i eg, inviterer man et interessant stykke Danmarkshistorie inden for i sit hjem. Plankerne er skåret af de såkaldte Flådeege, som blev plantet på befaling af Kong Frederik IV, efter at England i september 1807 havde erobret den danske flåde.

Kongen ville sikre, at Danmark ikke i fremtiden skulle mangle eg til bygning af krigsskibe.

Fornuftigvis bygger Danmark ikke længere krigsskibe af træ. I stedet forarbejdes de 200 år gamle egestammer nu op til majestætiske kvalitetsprodukter som for eksempel klassiske designmøbler. Og for eksempel de nye plankegulve fra P.A. Savværk. Der er naturligvis tale om bæredygtig, dansk skovdrift med genplantning. Og der er tale om dansk savværksproduktion i topklasse. Ganske få savværker har adgang til træ i denne kvalitet. Endnu færre har den nødvendige håndværksmæssige kunnen og de nødvendige maskiner til perfekt opskæring og forarbejdning.

P.A. Savværk, som er i gang med at blive FSC-certificeret, har leveret træ til danskerne siden 1885 og rangerer i dag blandt landets førende leverandører af kvalitetstræ. Firmaet køber sit træ direkte hos skovejerne. Og der investeres mere end 125 års ekspertise i udvælgelsen, fældningen, tørringen, opskæringen og den videre forarbejdning af hver enkelt stamme.

Se yderligere oplysninger vedr. gulvene på: www.pagulve.dk http://www.pagulve.dk

Fynsk savværk trodser krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce