Jens-Ulrik Sander og hans kæreste flytter til Sverige, når Nedergaard er solgt
BØSTRUP: Nedergaard Gods nordøst for Bøstrup, der har været ejet af familien Sander siden 1937, er sat til salg gennem det jyske firma Landbrugsmæglerne. Pris: 150 millioner kroner.

49-årige Jens-Ulrik Sander har drevet herregården for sin far siden 1987 og blev som den yngste af fem brødre ejer af Nedergaard i 2001. Han understreger, at han ikke sælger på grund af dårlig økonomi eller for stort arbejdspres.

- Jeg har taget den tunge beslutning at sælge Nedergaard på grund af familiestridigheder. Selvfølgelig var det ikke det, jeg havde regnet med, da jeg overtog godset, men jeg synes ikke, det er sjovt at være her længere. Jeg nærmer mig 50 år, og hvis jeg skal nå at skabe mig en ny tilværelse, skal det være nu, siger Jens-Ulrik Sander, der i sine år som ejer har investeret mange penge i blandt andet et helt nyt produktionsanlæg til svineproduktionen.

Sammen med sin kæreste Jette flytter han, når herregården er solgt, til Sverige, hvor hans ene søn, Peter, bor, mens den anden, Claus, holder til hos sin far for tiden. Datteren Estrid bor hos sin mor i Skotland. Jens-Ulrik Sanders forældre, Bodil og Jørgen Sander, der bor i Nedergaards hovedbygning, flytter til Sydlangeland.

- Mine børn er ikke interesseret i at overtage ejendommen, så det ville alligevel være slut med mig. Men derfor er det stadig trist at skulle sige farvel til et sted, hvor min familie har boet i tre generationer, og jeg er ked af, at min far i en alder af 87 år skal forlade Nedergaard, siger Jens-Ulrik Sander.

Familiestriden består mellem ham og hans ældste bror, der bor i en af godsets udlejningsboliger.

Unik beliggenhed

Selv om der i flere måneder har gået rygter om, at herregården var til salg, er det først nu, at Nedergaard er annonceret i blandt andet Landbrug Fyn.

Ejendomsmægler Svend-Åge Bruun fra Landbrugsmæglerne i Århus oplyser, at der allerede er stor interesse for godset.

- Vi får mange henvendelser på en ejendom af den slags, for det sker ikke ofte, at herregårde udbydes til salg i Danmark, og da slet ikke med en så unik beliggenhed som Nedergaards, siger han.

Svend-Åge Bruun vil af princip ikke udtale sig om, hvorvidt en handel er nært forestående, men han er ikke i tvivl om, at Nedergaard nok skal blive solgt trods den forholdsvis høje pris.

- Selv om vi har finanskrise, er der stadig mange i Danmark, der har penge, men selvfølgelig er bankerne blevet mere tilbageholdende, siger Svend-Åge Bruun.

Ejendomsværdi: 52 mio

Ejendomsværdien for de to ejendomme, som udgør Nedergaard Gods, er pr. 1. oktober 2006 vurderet til godt 52 millioner kroner ialt, men når herregården er sat til salg for næsten det tredobbelte, skyldes det jordprisernes himmelflugt de senere år. I salgsopstillingen er alene jordværdien opgjort til 80 millioner kroner.
  • fyens.dk