OB-guld skal hente Utaka-satsning hjem igen

Peter Utaka - har forlænget til 2012.
Foto: Arkivfoto: Kim Rune

OB-guld skal hente Utaka-satsning hjem igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så småt lurer superliga-premieren ude bag yderste isflage. På lørdag otte dage tripper OB ind til den altid listige opgave i Herning, hvor FC Midtjylland er det, som tyskerne ynder at kalde en "Angstgegner"; selv for det aktuelle tophold.

Og så venter 15 skarpe kampe, hvor OB forfølger den fodboldhistoriske chance for et mesterskab, som igen vil udløse kvalifikationskampe til Champions League.

Netop nu, hvor de to storkøbenhavnske giganter FCK og Brøndby har mistet henholdsvis økonomisk og sportslig pondus, så vil en billet til Champions League-gruppespillet yderligere cementere OB’s plads i toppen af det danske hierarki.

Og konkurrenterne har naturligvis bemærket, at AaB allerede med løjerlige ejendoms-spekulationer har formøblet de pænt over 50 millioner kroner fra Champions League-eventyret.

Derfor er det en logisk strategi, at OB har kastet mange kroner ind i en forlængelse af topscorer Peter Utakas kontrakt med ét år frem til sommeren 2012. I sig selv er forlængelsen ingen større nyhed, fordi Utaka alligevel kan blive solgt i hvert eneste af de kommende transfervinduer, der som bekendt falder i januar og juli-august.

Men først og fremmest betyder forlængelsen, at Utakas transferværdi holder sig ét år længere, fordi en spiller selvsagt bliver billigere for den nye klub, jo tættere man kommer kontraktudløb, hvor spilleren efter Bosman-dommeren er gratis.

At Chris Sørensen blev forlænget med to år frem til samme tidspunkt, har længe ligget i de kort, som direktør Kim Brink & Co. har jongleret med i Odense Sport & Event-kontoret på Ørbækvej. Kortsigtede hensyn til den kommende og spændende regnskabs-aflæggelse vægtes åbenlyst ikke mest, selv om den vanlige fede transfer-check er udeblevet i det just lukkede, passive vindue, der har trimmet agenternes tidligere basunkinder.

At fjerde-angriberen Björn Runström er udlejet til norske Molde passer ind i det billede og ligner ikke en svækkelse. Efter en lovende start i den stribede trøje har Runström virket uskarp og kunne højst forstærke atletikholdets langdistance-trup på den anden side af hegnet. Og hvis Molde har overtaget bare en vis del af svenskerens hyre, så er det en god handel for OB.

Omvendt har Brink garanteret grebet dybt i koncern-lommerne for at få Utaka forlænget. Dels med en forhøjelse af lønnen, dels med en kontantsum, eksempelvis to-tre millioner. Forlængelsen med den 32-årige Chris Sørensen er ikke i samme prisklasse. Omend vigtig.

Men oven over alting varsler de seneste greb i Ådalen, at OB fuldtonet går efter mesterskab, eller i det mindste andenpladsen og senere en Euro League-billet. For næste gang behøver ledelsen jo ikke partout at snappe et hold i Genoa-klassen fra lodtræknings-bowlen.

Det er godt bud, at hovedparten af den rutinerede stamme topper i de kommende måneder, hvis man tager indsatsen i turneringen på Costa del Sol som målestok.

Forhåbentlig var den skændige indsats i lørdagstesten mod Horsens-fighterne blot et udtryk for den markante belastning i Andalusien.

OB ved, at det er i foråret, at timerne og dagene skal gribes. For om et års tid vil halvdelen af holdet så småt være kandidater til veteran-landsholdet.

Det er i dette herrens år 2010, at OB skal høste. Ellers kan OB hurtigt rutsje samme vej som netop FC Midtjylland, der ligger lige over nedrykningsstregen. Derfor har direktionen kastet en pengesæk efter Peter Utaka.

Forhåbentlig lykkes den stramt kalkulerede satsning: For et mesterskab og en Champions League-billet er netop, hvad H. C. Andersens gamle, vinterslumrende stad trænger til.
Chris Sørensen - har forlænget til 2012.
Chris Sørensen - har forlænget til 2012.
Foto: Kim Rune

OB-guld skal hente Utaka-satsning hjem igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce