Den gamle


Den gamle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

bogtrykker Portræt

Én af fagets stolte udøvere, Bent Rasmussen, Odense, fylder 85 år

Bent Rasmussen tilhører et gammelt stolt håndværk, som i dag med den teknologiske udvikling er blevet sendt på grafisk museum.

Han blev for 85 år siden født i den gamle skole i Stenløse, og valgte efter skoletiden i Hjallese at gå i lære som typograf. Fagets grundregler lærte han hos Hagen & Sørensen, og den følgende halve snes år arbejdede han hos flere odenseanske bogtrykkerier.

Medfødt talent for at se glæden og værdien af arbejdet førte ham naturligt ind på et pædagogisk virke ved Odense Tekniske Skole, først på aftenskole, og fra 1958 ved dagskolen. Her var han med forbilledlig faglig indsigt og respekt for håndværket med til at uddanne et stort antal fynske trykker-lærlinge.

Der var også bud efter ham fra Århus Tekniske Skole, hvor han underviste på Dansk Provins Bogtrykkerforenings landskurser.

Selv sørgede Bent Rasmussen ihærdigt for selv at være på forkant med udviklingen, og han deltog i en række kurser i udlandet, blandt andet i Guttenbergs smukke hjemby, Heidelberg i Tyskland. Det gav ham ballast nok til at lave efteruddannelseskurser i offsettrykning for fagets svende på Bogtrykskolen i Odense fra 1967.

Når Bent Rasmussen ikke arbejdede som faglærer på teknisk skole, lagde han mange kræfter i frivilligt arbejde i først og fremmest Dalum- og Hjallese-området.

Han var således medlem af både menighedsråd og skolekommission i Dalum, var formand for Kaj Munk-kollegiet i Hjallese, ligesom han ydede en stor indsats i ungdomsarbejdet i FDF Dalum, som han var med til at stifte.

Han bidrog i over 15 år til et godt skole-hjem-samarbejde på Tingløkkeskolen, dels som formand for skolenævnet, dels som formand for forældreforeningen.

Overalt, hvor Bent Rasmussen er færdedes gennem de mange år, står der respekt om hans arbejde. Ansvarsbevist og uegennyttigt har han taget sin tørn og altid med et smittende humør og slagfærdige bemærkninger i ærmet.

Det har også Dalum-Hjallese Lokalhistoriske Arkiv haft glæde af i mange år. Han var arkivleder fra 1988 til 1997, da han trådte et skridt tilbage som næstformand for at få mere tid til sit arbejde på grafisk museum i Odense.

Her har man trukket meget på hans store viden og enestående erfaring, og Bent Rasmussen har samtidig været med til at sikre museet på Brandts Klædefabrik værdifulde klenodier som trykpresser, skrifter og andre klenodier fra bogtrykker-håndværket.

Brunch fredag den 19. februar kl. 9.30 i Hjallese Forsamlingshus.

Den gamle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce