Guinea får overgangsregering


Guinea får overgangsregering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vestafrikanske land Guinea har fået en ny overgangsregering, der skal bringe nationen fra militærdiktatur til demokratisk republik.

Guineas midlertidige leder general Sekouba Konate har udpeget en overgangsregering, der skal lede det vestafrikanske land fra et militærstyre tilbage til en nation med en civilt udpeget regering.

Den nye 34 mand store regering blev præsenteret af Guineas fungerende premierminister Jean-Marie Dori, en oppositionsleder der blev udpeget i sidste måned.

Den nye overgangsregering inkluderer 10 medlemmer af landets ledende militærjunta. Guineas minister for sikkerhed og civil beskyttelse, Manadouba Toto Camara, der er en central figur i juntaen, forbliver på sin post.

Ministerierne for blandt andet udenrigspolitik, beskæftigelse og uddannelse gik til medlemmer af Forces Vives-koalitionen, der består af oppositionspartier, fagforeninger og medlemmer af civilsamfundet.

Dori blev udpeget som premierminister efter en aftale 15. januar, der skulle lede det militærstyrede land ud af en krise, som begyndte efter et kup i december 2008.

I september 2009 blev 150 oppositionsmedlemmer dræbt i en massakre på et stadion i hovedstaden Conakry.

Hvis alt forløber efter planen skal der afholdes valg i Guinea i juni. Der har ikke været afholdt et demokratisk præsidentvalg i landet siden 1958.

Guinea får overgangsregering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce