Spareplan på 27 milliarder de næste tre år


Spareplan på 27 milliarder de næste tre år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det offentlige skal spare op til 27 milliarder kroner på tre år for at sænke budgetunderskuddet, vurderer finansministeren. Han afviser at hæve skatterne.

Der venter Danmark en stram offentlig slankekur de næste tre år. Det kan koste godt 27 milliarder kroner fra 2011 til 2014, hvis vi skal sænke statsunderskuddet med en halv procent af den samlede produktion, bruttonationalproduktet, BNP.

Det vurderer finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), før regeringen fremlægger sit konvergensprogram til EU om at få de offentlige udgifter under kontrol. Programmet ventes fremlagt sidst i februar efter Folketingets vinterferie.

Danmark får i 2010 et offentligt underskud på 5,5 procent af BNP. EU-Kommissionen har krævet, at Tyskland forbedrer budgettet med en halv procent af BNP. Det svarer i Danmark til 9 milliarder kroner årligt fra 2011 til 2014, forklarer finansministeren.

- Når vi ser, hvilke henstillinger man har givet andre lande, så ligner vi Tyskland mest, og vi regner ikke med, at EU giver henstillinger under en halv procent, siger han.

Finansministeren venter ikke, at besparelserne medfører fyringer i kommunerne eller dårligere offentlig service.

- Der bliver lidt færre penge at rutte med både for staten og kommunerne, som skal regne med at have de samme penge til rådighed næste år som i år, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han vil ikke hæve skatterne, fordi regeringen har skattestop.

- Regeringen har skattestop, så det er en hjørnepille. Men der vil blive en lavere vækst i de kommende år. Vi skal holde hus med pengene. Vi har selv brugt udtrykket, at der bliver smalkost, siger han.

Spareplan på 27 milliarder de næste tre år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce