Da Katrine døde


Da Katrine døde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maja Lucas skriver rørende og smukt om døden.

Maja Lucas kan det der med at skabe en fortættet stemning med få ord. Hendes "Jegfortællinger" var små kompakte skildringer af et svært ungpigeliv, mens den rørende "Min far kan lide fugle" om et barn, ramt af en skilsmisse, gjorde det samme.

Også "Katrines hånd" er en lille, men intens bog om Katrine, der som 59-årig får kræft, kommer på hospice og dør. Et kompakt forløb i en lige så kompakt og velskrevet fortælling.

Maja Lucas har evnen til at røre sine læsere uden at blive klæbrig. Hun kan skabe en nærhed uden at virke befamlende eller sensationslysten. Og hun kan skrive små minimalistiske tekstperler, der kan tolkes og omfortolkes. Selvom bogen er lille - under 100 små sider - kan den sagtens tåle at blive læse mere end én gang.

Maja Lucas bruger plads på sidetemaer om opløste kernefamilier og om det at være steddatter i stedet for datter til den døende Katrine. Det er ikke temaer, der får den plads og de reflektioner, som temaerne måske kunne kræve, og derfor føles de mere påklistrede end centrale i fortællingen. Det ændrer dog ikke på, at Lucas har skrevet (endnu) en fin lille bog.

Om bogen - udkommer fredag

Maja Lucas: "Katrines hånd". 99 sider, 200 kroner, C&K Forlag.

Da Katrine døde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce