Kamilla Hega Holst voksendebuterer med en ond fortælling om en nybagt mor. Hun er ikke selv helt klar over, hvad bogen handler om.
- Hvilken bog er den seneste, du har læst - og hvad synes du om den?

- Jens Blendstrups "Gud taler ud", som overrumplede mig med sit lille format, men fantastiske nerve og beundringsværdige balance mellem humor og sårbarhed i sønnens portræt af sin far. Og den meget fine beskrivelse af sygdommen og døden i en livsbekræftende gestus, der rørte mig dybt.

- Hvilken film er den seneste, du har set - og hvad synes du om den?

- Per Flys "Kvinden der drømte om en mand", der virkede lovende i forhold til at udfolde et interessant muterende univers af drøm og virkelighed, men som endte i en forudsigelig fortælling om kernefamilieri og utroskab, der ikke formåede at overraske eller forskyde den genkendelige fortælling om den borgerlige familieinstitution over for den lidenskabelige, flygtige og ikke mindst destruerende passion.

- Den fortælling kender vi, og den er fortalt eminent igennem filmhistorien. Jeg synes ikke, at Per Flys forsøg lykkes, eller at filmen bidrager med nye indsigter.

- Hvad tænder du altid for i tv?

- Jeg får hovedsageligt mine nyheder gennem radio og avisen, så der er ikke noget tv, jeg skal se. Min hverdag er ikke tilstrækkelig struktureret til at kunne indrette mig efter bestemte programmer på bestemte tidspunkter på bestemte dage. Men jeg holder meget af en god film. Jeg synes desværre ikke, at de gode film fylder tilstrækkeligt på programfladerne.

- Og hvad slukker du altid for?

- Jeg tænder ikke for noget, jeg ikke gider at se.

- Hidtil har du skrevet børnebøger. Hvordan var det at skifte til voksenromangenren?

- Når man som voksen fortæller historier for børn, følger der en del forklaringer med i forhold til børnenes bevidsthedsmæssige formåen. At skrive for voksne gav mig i højere grad et eget refleksionsrum, hvor reaktioner og følelser fik lov til at stå uforklaret og muligvis uforløst. Min voksenroman står langt mere "uklar" for mig end mine børnebøger.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Drikke, kneppe - ikke elske

Drikke, kneppe - ikke elske

Romandebut