Mæt hos Mauritz

Henriette Jensen stod i baren, den dag fotografen kom forbi. Udvalget af kaffe og spiritus er stort på Café Mauritz.
Foto: John Fredy

Mæt hos Mauritz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svingende kvalitet i køkkenet hos Café Mauritz koster en stjerne

En tallerkenfuld rygende varme tigerrejer, mættet af olivenolie og krydret med chili og hvidløg, direkte fra grillen en lun lørdag aften. Herligt. Minderne poppede op, da tjeneren placerede tallerkenen med tigerrejer foran mig. Et smukt syn med de stribede rejer i rundkreds på dækket af snittet grøn salat og tomater samt den grønne pesto, der blev brudt af en klat cremefraichedressing med røde nuancer.

Mens havegrillen er begravet af sne og kulde, må man vælge sig et alternativ.

Vi besøgte Café Mauritz på Skibhusvej i Odense - en sjældent livlig gade med et miks af fødevarebutikker, specialforretninger, spise- og vandingssteder.

Vi havde ikke bestilt bord, og det ville sikkert også have udløst fnisen fra caféens side, havde vi gjort det, for det var ikke den aften, tjener og kok fik sved på panden. Tomme borde i en restaurant er som regel et halvtrist syn, men en sand dræber i en café, hvor snakken, grinen og slåen på lårene kun er fremmende for den gode stemning.

Tjeneren lod sig dog ikke mærke af det store fravær af gæster. Hun smilede, som var vi gode bekendte, og var selvfølgelig hurtigt over os. Andet ville jo også have udløst knurren.

Min kone og søn fik begge en snackkurv som forret, og den mættede, fyldt, som den var, med hotwings, poppers med jalapeño, tigerrejer, løgringe gemt i en tyk dej, nachos og godt med hvidløgsdressing.

Fraset rejerne, som havde været en tur på panden, så det ud som en let omgang for kokken. Det både lignede og smagte som færdigvarer, der blot var blevet varmet op og anrettet. Købehotwings behøver slet ikke være dårlige, spørg bare min søn, han elsker dem. Og smagsprøverne i kurven var også i orden. Men den mundvandsfremmende oplevelse, man oplever, når kokken har tryllet, får man af gode grunde ikke.
Odense.Cafe Mauritz på Skibhusvej. ved baren Henriette Jensen.
Odense.Cafe Mauritz på Skibhusvej. ved baren Henriette Jensen.
Foto: John Fredy

Lækre lakseruller

Min datter havde ladet sig friste af lakseruller i hvedetortillas. Og det var et godt valg. Det afgørende ved sådan en ret er, om råvarerne er friske, og det var de. Sprød salat, tomat, agurk, peberfrugt og løg. Fisken havde bid og smag, mens den pikante urtecreme satte trumf på.

Min forret tog sig godt ud, og rejerne var også i orden. Men så heller ikke mere, de var ikke nær så saftige, som dem fra havegrillen - og det sagt uden pral, for det handler mestendels om, hvor lang tid rejerne ligger på grillen.

Min kone og jeg delte en flaske hvidvin fra den chilenske vingård El Descanso, en udmærket vin med god balance mellem vinens sødme og syre.

Min søn fortsatte, hvor han slap, for han fik også nachos til hovedret. Og det var helt efter bogen tortillachips med cheddarost, cremefraiche, jalepenôs, salsa, guacamole og oliven.

Og det gled ned, som min kones hvidløgsbøf, der var skåret af oksefileten.

Den blev serveret med marinerede hvidløgsfed, tzatziki, oliven, lidt grønt og en kæmpeskål stegte kartoffelbåde.

Bøffen var mør og saftig.

Så indtil videre gedigen cafémad.

Skuffelserne lå på min datters og min tallerken.

Hun havde bestilt en kyllingeburger, hvor kyllingefileten havde fået plads i en foccacciabolle med alt for meget karrydressing, agurk, tomat, ananas, salat og løg samt den tilvalgte ost.

Jeg fik en Mauritz-burger, der angiveligt skulle være en krydderbøf i en focacciabolle med hjemmelavet burgerdressing, agurk, tomat, salat og løg.

Indvendingen går på bøffen. En klæg og massiv kødmasse med meget lidt smag. Bestemt en fuser. De øvrige dele var i orden, som de ledsagende fritter med mayo.

Vi sluttede her - utroligt mætte, men kun jævnt tilfredse.

Mauritz er et lyst og venligt lokale, hvor, kunne vi se, også babyer er velkomne, mens hjemmesiden fortæller, at sportsinteresserede vil kunne se tv hos Mauritz.

Vi nåede desværre ikke at smage på kaffen eller teen. Bedømt ud fra kortet ville vi forvente klasse.

Lige netop det var, hvad køkkenet mangler lidt af. Jeg forlanger ikke gourmetmad, slet ikke, men en krydderbøf skal være saftig og have så meget bid, at man øjeblikkeligt griber efter vandglasset eller det, der er sjovere.

Derfor må Café Mauritz nøjes med tre stjerner og ikke fire, som indretning, betjening og drikkevareudvalget lægger op til.
Odense.Cafe Mauritz på Skibhusvej. ved baren Henriette Jensen.
Odense.Cafe Mauritz på Skibhusvej. ved baren Henriette Jensen.
Foto: John Fredy

Mæt hos Mauritz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce